L’Escola Malagrida d'Olot mantindrà les dues línies de P3 el curs vinent

El Departament d'Educació, que volia eliminar-ne una, demanarà a l'Ajuntament que refaci la zonificació del mapa escolar d'ara en endavant

Imatge d'una de les mobilitzacions en defensa de la línia de P3 davant el centre escolar.
Imatge d'una de les mobilitzacions en defensa de la línia de P3 davant el centre escolar. | Foto: Xavier Borràs.
18 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:40h
En una compareixença de premsa aquest matí, la cap de l'oposició i regidora d'ERC a l'Ajuntament d'Olot, Anna Barnadas, ha anunciat que des que es va fer públic que perillava la segona línia de P3 a l'Escola Malagrida "ens vam posar a treballar amb discreció però intensament per mirar que això no passés".
 
Segons Barnadas, tot aquest temps han estat en contacte amb les famílies, els mestres i els Serveis Territorials d'Educació a Girona per mirar de trobar una solució. "Enteníem sobretot que era una anomalia que en una zona escolar d'Olot s'oferissin cinc línies d'escola concertada de P3 per una sola de pública", ha aclarit la regidora republicana.
 
Un cop finalitzat el període de preinscripció, el nombre d'alumnes no ha arribat als mínims que normalment requereix el Departament, però la demanda ha estat suficientment alta per a continuar intentant mantenir aquesta segona línia.
 
Per aquest motiu, aquestes darrers dies, des d'ERC Olot tornat a parlar amb el Departament, que comana el també republicà Josep Bargalló, i després de valorar les demandes de les famílies, les dades de preinscripció i que la zonificació a Olot fa temps que està pendent de  revisar-se, han decidit queeal curs 2020-2021 l'Escola Malagrida mantingui les dues línies de P3.

Les mobilitzacions per a mantenir aquesta línia de P3 a l'Escola Malagrida es van iniciar aquest hivern així que es ca saber que el Departament d'Educació volia eliminar-la i van mobilitzar no solament l'escola i les famílies, sinó el propi Ajuntament d'Olot en ple.

"És veritat que aquest any, tal com deien les previsions del Departament d'Educació, el nombre total de preinscrits a P3 a Olot ha baixat, i aquesta disminució de nous alumnes es mantindrà els propers anys. Aquest és una qüestió que la ciutat ha de planificar perquè tornarà a passar", ha advertit Barnadas.

L'únic requisit que posa Educació sobre la taula per a poder mantenir la línia és el compromís de la ciutat de redissenyar la zonificació del mapa escolar d'Olot perquè no torni a passar aquesta casuística.
 

Anna Barnadas s'ha mostrat molt feliç per la resolució del conflicte a l'Escola Malagrida. Foto: @ERCOlot.


"Entenem que com que és una feina que està pendent de fer, no hi ha d'haver cap impediment perquè sigui així. Si no anem errats s'ha de fer abans del mes de novembre", ha anunciat la cap de l'oposició municipal.
 
Barnadas ha expressat la seva alegria perquè totes les famílies que han escollit l'Escola Malagrida per als seus fills hi podran anar. "Per això hem treballats tots", ha afegit.
 
També, segons la regidora, és una manera de continuar donant suport a l'impuls que va suposar per a l'escola Malagrida el projecte de SomMúsica i la reforma del paper social integrador que fan les escoles públiques de la ciutat.

Cal recordar que el febrer d'enguany, quan Educació va anunciar que eliminaria una línia de P3 a l'Escola Malagrida, tots es grups municipals es van mobilitzar en una sola veu per a reclamar a la Conselleria que tirés enrere aquesta decisió.

Hi va haver moment de tensió política importants, com quan el batlle d'Olot, Josep Bargalló, es va mostrat dolgut perquè el conseller Josep Bargalló no va voler atendre la seva trucada.

Cal recordar que dos cursos escolars enrere ja es va anunciar un tancament de grup en aquesta escola, però l'alt nombre d'inscripcions va obligar el Departament a mantenir les dues línies obertes. Aquest darrer curs, l'escola va tornar a omplir les dues línies sense que en restessin places vacants. A les concertades, en canvi, en van restar 26 en conjunt.
 
Arxivat a