Fotografia

«Poètiques empeltades», una exposició fotogràfica de la Fundació Vila Casas, al Museu de la Garrotxa

Del 20 de juny al 16 d’agost es poden veure a la Sala Oberta obres de diversos artistes en una mostra que es planteja com un assaig visual del paisatge contemporani

per NacióGarrotxa, Olot | 18 de juny de 2020 a les 08:33 |
Una de les fotografies de l'exposició. | @OlotCultura.
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Sala Oberta del Museu de la Garrotxa acull “Poètiques Empeltades”, una exposició de la Fundació Vila Casas. Comissariada per Natàlia Chocarro, la mostra presenta obres del fons fotogràfic de la fundació, amb treballs de Bleda & Rosa, Perejaume. Álvaro Sánchez-Montañés, Jordi Bernadó, Toni Catany, Anna Malagrida, Xavier Ribas, Victoria Sambunars, Montserrat Soto, Humberto Ribas, Ángel Marcos, Huang Yan, Pere Formiguera, i Marc Larré.  

En total, una quinzena d’obres que pertanyen al fons de fotografia de la Fundació Vila Casas, que es podran visitar gratuïtament del 20 de juny al 16 d’agost. L’exposició es perfila com un assaig visual del paisatge contemporani i forma part del programa Itinerar’Art de la Fundació.  

El títol de “Poètiques empeltades” s’inspira en la tècnica de l’empelt, que suposa inserir una part d’un arbre en una branca o tronc d’un altre per tal que s’estableixi una unió permanent entre tots dos. “Rere els murs d’una casa abandonada, sota la terra estèril d’un no-lloc on reposen els vehicles que traspassen la vida o en l’imminent brot de vida d’una naturalesa morta s’assenten les adherències del temps des d’on germinen les poètiques de l’empelt. (Des)codificar-les i interpretar-les és el nostre prop sit”, assegura la comissària de l’exposició.

Es tracta d’obres inquietants, fotografies de paisatges suggeridors en els quals s’intueix la presència d’alguna cosa per  no es veu del tot, en què la imatge oculta revela coses. Obres que, al contemplar-les, fan experimentar la sensació de fugacitat de l’existència. Es pot veure per exemple, una casa abandonada de la ciutat de Detroit, que va ser una de les grans damnificades de la caiguda de General Motors. Una altra de les obres reflecteix la platea del Liceu buida després de l’incendi que va devastar el teatre barceloní.

 
L’exposició es podrà visitar seguint les mesures de seguretat sanitàries per fer front a la Covid-19. Per això, caldrà portar mascareta i respectar el màxim d’aforament permès a la sala. A més, hi haurà gel desinfectant a disposició dels visitants.

 

Participació