Desenvolupament rural

El Departament d’Agricultura aprova vint-i-dos ajuts Leader d’ADRINOC

La Garrotxa se'n veu beneficiada amb 13 dels 22 projectes que han rebut resolució favorable

per NacióGarrotxa , Olot, 17 de juny de 2020 a les 08:32 |
El territori Leader de la zona nord-oriental en un mapa. | @adri_noc.
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha aprovat els expedients de l'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) corresponents a la cinquena convocatòria d’ajuts Leader 20142020. Aquesta vegada, i per a agilitar els tràmits per causa de la imposició de l'estat d'alarma, el DARP ha efectuat les aprovacions de manera independent per a cada territori.

Pel que fa al territori d’ADRINOC, 22 projectes han rebut resolució favorable, 13 dels quals corresponen a la comarca de la Garrotxa. Aquests ajuts, destinats al desenvolupament local i la diversificació econòmica de les zones rurals, corresponen a la convocatòria 2019.


L’objectiu principal d’aquests ajuts Leader és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i la creació i manteniment de llocs de treball, principalment de joves. Estan adreçats especialment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

La dotació prevista en aquesta convocatòria per a finançar projectes en l’àmbit territorial d’ADRINOC ascendia a 668.642,24€, els quals són cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en un 43%, i el DARP n’aporta el 57% restant. Amb el suport que rebran aquests 22 projectes, el territori es veurà beneficiat d’una inversió privada de més de 2,4 milions d’euros que alhora afavoreixen l’economia de forma indirecta.


Les empreses beneficiades es reparteixen de la següent manera arreu del territori ADRINOC: 8 s’ubiquen a l’Alt Empordà, 13 a la Garrotxa i 1 al Gironès. De mitjana, aquestes empreses subvencionades, rebran un 30% de l’import del seu projecte d’inversió en forma de subvenció a fons perdut.

És important remarcar que ADRINOC ha seleccionat a aquestes empreses en base als seus objectius estratègics concretats amb uns criteris de selecció on tenen especial rellevància, la creació d’ocupació, l’emprenedoria juvenil, la mitigació del canvi climàtic, la producció local i el foment de la innovació i la diversificació.


Per aquest any 2020, ADRINOC ja està treballant intensament en la preparació de la propera convocatòria, la qual està previst que es publiqui a la tardor, i igualment que en l’any anterior hi haurà una dotació de més de sis-cents mil euros per a finançar nous projectes.

 

 

Participació