Dona, d'entre 20 i 29 anys i estudis superiors: perfil majoritari del voluntariat de Creu Roja amb la Covid-19

El 54% té estudis superiors i hi destaquen professionals de la branca sanitària i de l'educació

NacióGirona
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:10h
Una voluntària de Creu Roja a Llançà.
Una voluntària de Creu Roja a Llançà. | CR.
Més de 300 persones s'han sumat al voluntariat de Creu Roja Girona per fer front a la Covid-19. "Són el motor de l'Organització, sense elles no seria possible l’operació més gran de la història de Creu Roja pel que fa a mobilització de recursos, capacitats i persones", ressalta Jordi Martori, coordinador de l'Organització humanitària.
 
Aquests voluntaris i voluntàries participen en una crida històrica, el Pla Creu Roja RESPON enfront de la Covid-19, que, llançat el passat mes de març, té l'objectiu final d'atendre més de 2.400.000 persones vulnerables a tot l’estat. Fins a la data, Creu Roja ha atès ja a 45.000 persones en situació de vulnerabilitat, a través d'una resposta integral a les seves àrees d'emergències, inclusió social, educació i ocupació, i que continuarà i intensificarà fins a finals d'any.

Distribució de béns bàsics de primera necessitat, acompanyaments per a tràmits essencials distribució de mascaretes, suport logístic als albergs de Girona, Figueres i Lloret de Mar, trucades de seguiment a persones vulnerables o l’educació virtual per a nens i nenes vulnerables són algunes de les tasques que estan duent a terme aquestes més de 300 persones i que es prolongaran fins al pròxim mes de desembre.
 
La major part d'elles, el 60%, són dones, amb una edat majoritària d'entre 20 i 29 anys (32%) i amb nivell d'estudis superiors (54%), destacant a més els professionals de la branca sanitària, i educació.
 
El principal interès d'aquests nous voluntaris i voluntàries és participar en les àrees d’Intervenció Social, especialment extrema vulnerabilitat (62%), i de Salut (38%), mentre que, abans de la Covid19, s'inclinaven més per la Inclusió Social en general o Joventut.
 
Pel que fa a les activitats concretes en les quals desitgen participar, destaca especialment la distribució de béns de primera necessitat i l'acompanyament a persones que ho necessiten, "interessos evidentment condicionats per la conjuntura de la crisi en la qual ens trobem", assenyala el portaveu de Creu Roja.
 
D'altra banda, la disponibilitat mostrada per les noves persones voluntàries de Creu Roja és "molt més oberta del que és habitual, hi ha una disposició d’ajuda als altres de forma immediata, de proporcionar suport en necessitats bàsiques però també donant suport i companyia a les persones, aspecte que està clarament vinculat a la situació d'emergència en què ens trobem", indica Jordi Martori
 
Ampliació el Pla Creu Roja RESPON
 
El Pla Creu Roja RESPON és un pla concret d'actuació i resposta integral llançat al març per respondre a la situació generada per la pandèmia.
 
Després de la seva ampliació al maig, en total el pla Creu Roja RESPON tindrà una durada de nou mesos i durant aquest període per seguir atenent a les persones vulnerables, mobilitzant a 532 persones voluntàries a les comarques gironines, més de 300 d'elles de nova incorporació, que materialitzaran les respostes previstes a tot el territori a través de més de 62 punts d'atenció i també de forma telemàtica i / o telefònica.


​​
​​
​​