Estiu 2020

El 29 de juny obrirà la piscina municipal de la Vall d'en Bas

De cara a la revetlla de Sant Joan, l'Ajuntament recorda que que caldrà demanar-los autorització per a fer fogueres i que no es permeten les celebracions massives o les aglomeracions habituals

per NacióGarrotxa , Vall d'en Bas, 16 de juny de 2020 a les 08:18 |
La piscina municipal és a la capital, a Sant Esteve d'en Bas. | @ajuntamentbas.
Tot i l’actual situació provocada per la presència de la Covid-19, s’ha decidit obrir la piscina municipal amb un seguit de limitacions i posant en pràctica les mesures necessàries per tal de garantir la seguretat sanitària dels usuaris.

La piscina obrirà les seves portes des del 29 de juny fins el 30 d’agost, de dilluns a diumenge en horari de 10h a 14h i de 16h a 20h. De 14h a 16h es procedirà a la desinfecció acurada de les instal·lacions i l’espai romandrà tancat al públic.


D’altra banda, de dilluns a divendres, l’horari de 10h a 11h estarà reservat exclusivament a les persones més grans de 60 anys, atès que es tracta d’un col·lectiu de risc.

Atenent, també, a l’actual situació, no hi haurà servei de gandules, els vestidors no estaran oberts i s’habilitarà una zona degudament senyalitzada per estar-s’hi. L’aforament serà limitat.

Els socis, utilitzant el carnet que se’ls va fer arribar l’any passat, tindran un 25% de descompte en el preu atès que no es podrà gaudir de tots serveis i els espais i, pel que fa als no socis, aquest any no hi haurà abonaments de temporada, sinó que es pagarà una entrada. En el cas dels infants de 5 a 14 anys, el preu serà d’1€/dia i els adults de 4€/dia.

Com estem fent d’ençà que va començar la pandèmia, demanem a tothom respecte i col·laboració alhora de seguir les indicacions sanitàries i comprensió per una situació que és absolutament nova per a tots. Amb l’esforç de totes i tots aconseguirem tornar a la normalitat.


La revetlla de Sant Joan, més segura que mai

Conscients del fet que aquesta serà la primera ocasió en tres mesos de celebrar una festa assenyalada en el nostre calendari tradicional, aquests dies previs Protecció Civil ha fet públiques les pautes de celebració de la revetlla de Sant Joan en el marc de la Covid-19. Donat que la revetlla ja té riscos associats, aquest any caldrà anar amb compte amb la manipulació de material pirotècnic i amb el risc sanitari.
  • Sobre el risc pirotècnic, cal mantenir els elements de prevenció i seguretat en l’ús de pirotècnia, sobretot per la prevenció d'incendis i recordar la prohibició de llençar coets a menys de 500 metres de zona forestal. També es remarca la importància de fer fogueres petites.
  • Sobre l’emergència sanitària, s’han de complir les recomanacions de distància física: no estaran permeses les celebracions massives ni les aglomeracions habituals que solen produir-se la nit de Sant Joan.
A més, caldrà anar amb compte amb el gel hidroalcohòlic donat que és inflamable i per tant no es pot utilitzar mentre es manipula pirotècnia i atenció amb l'ús de les mascaretes que, tot i que no són un element inflamable, amb una guspira es poden cremar.

Finalment, recordar que com cada any, caldrà demanar autorització a l'Ajuntament per a fer fogueres.
​​
​​
​​

 

Participació