Mobilitat

El transport públic d'Olot (TPO) avança l'entrada a l'horari d'estiu

Amb el pas a la fase 3, a partir d'avui ja es posen en funcionament els nous horaris

per NacióGarrotxa, Olot | 15 de juny de 2020 a les 08:29 |
Tots els horaris i modificacions podeu consultar-los a la pàgina web de Teisa. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb de la imposició de l’estat d’alarma arran de la pandèmia de la Covid-19, una de les mesures decretades va ser l’obligatorietat de reduir els viatges i serveis de transport públic, així com les restriccions de mobilitat i la seva oferta. En el cas del transport públic d’Olot (TPO), el 15 de març l’Ajuntament de la capital de la Garrotxa va haver de reduir fins al 50% els viatges habituals. Durant els dies de Setmana Santa, el Transport Públic va funcionar al 25% de la seva capacitat per a adaptar-se a les necessitats del moment i durant les setmanes del confinament total, i el TPO va passar a ser gratuït.

Des de l’inici de la pandèmia i amb el tancament de les escoles, el TPO ha reduït el nombre de viatgers, que han arribat a ser d'entre el 5% i el 10% dels usuaris dels mateixos mesos de l’any anterior. Únicament, ha estat a partir del mes de maig –amb l’ingrés a la fase 1 del desconfinament i la incipient reobertura d’activitats comercials i empresarials– que el servei ha començat a recuperar lleugerament el nombre d’usuaris i ha arribat a un 16%.


Concretament, aquestes últimes setmanes, als autobusos de transport públic d’Olot la xifra ha pujat fins a prop del 30%, tot i que continua suposant una davallada en comparació amb les dades de 2019 (per exemple, la setmana passada, la primera en fase 2, la demanda va ser del 16% global, del 30% sense escolars, tenint en compte que està en funcionament un 50% del que seria l’oferta habitual).

Arran d’aquesta situació –i pel fet que les escoles no funcionen amb normalitat–, des de l’Ajuntament d’Olot s’ha determinat fer un canvi i avançar a aquest dilluns, 15 de juny, l’entrada de l’horari d’estiu del TPO que s’havia d’activar el 1r de juliol. Per això, a partir d'aquesta setmana i coincidint amb l’entrada en la fase 3 del desconfinament, el servei de TPO d’Olot funcionarà al 77% de la seva oferta, tal com és habitual en la temporada d’estiu. D’aquesta manera, des d'avui i fins al pròxim mes de setembre, s’aplicarà l’horari d’estiu amb les reduccions pertinents dels viatges en determinades línies.


Recordem que, com a mesura de prevenció davant la Covid-19, els usuaris del transport públic han de portar obligatòriament màscara. També, cal tenir en compte les mesures de distanciament entre passatgers: en un autobús urbà es poden ocupar totes les places amb seient i pel que fa a possibles usuaris de peu com a molt cal que es compleixin les dues persones cada metre quadrat.

Tots els horaris i modificacions podeu consultar-los a la pàgina web de Teisa on s’actualitzen periòdicament, s’anuncien les afectacions i els canvis d’última hora.

​​
​​
​​

 

Participació