Salut Pública detecta 31 positius al coronavirus amb símptomes lleus o asimptomàtics a la Garrotxa

Es tracta de 20 treballadors d’una empresa de la comarca i 11 dels seus contactes, que van ser sotmesos a proves PCR i es mantenen en quarantena a casa

Tots els positius són lleus o sense símptomes i no ha calgut ingressar ningu a l'hospital.
Tots els positius són lleus o sense símptomes i no ha calgut ingressar ningu a l'hospital. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
12 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:10h
L’Agència de Salut Pública i els serveis assistencials de la Garrotxa investiguen i contenen 31 persones afectades pel coronavirus SARS-CoV-2: 20 treballadors d’una empresa de la comarca i 11 contactes seus, per bé que en cap cas s'ha produït cap descontrol.

Dinou dels contagiats presenten simptomatologia lleu, mentre que 12 no tenen cap símptoma. Tots els afectats, que evolucionen favorablement, fan el confinament de 14 dies als seus domicilis per evitar més possibles contagis.  

Des de l’empresa es van realitzar proves de PCR per a determinar la presència del SARS-CoV-2 als treballadors que tenien contacte amb els afectats a mode de cribratge, per tant, no es preveuen més afectacions a l’entorn laboral.

La notificació del primer cas es va registrar el 5 de juny, d’un dels treballadors que va informar que havia iniciat símptomes el 27 de maig. La data d’inici de símptomes dels contactes és entre el 3 i el 10 de juny.  

Els centres de salut de la zona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona fan un seguiment als casos i als seus contactes per a evitar la propagació d'aquest oronavirus, que de moment, està controlat.

Amb tot, l'Agència vol traslladar a la ciutadania un missatge per a no abaixar la guàrdia ni ara ni a l’entrada a la fase 3 de la Regió Sanitària Girona a partir de dilluns vinent. Segons l'Agència, és important seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i sobretot mantenir les distàncies de seguretat, portar mascaretes i fer una bona higiene de mans.