El ple de Sant Joan les Fonts es posposa per aclarir si Anna Serra pot ser batllessa

Els republicans de Sant Joan Plural –després que la titular, Maria Vidal, hagi cursat baixa temporal– volen que s'aclareixi si la regidora de JxCat pot accedir al càrrec

Anna Serra, actual batllessa accidental de Sant Joan les Fonts.
Anna Serra, actual batllessa accidental de Sant Joan les Fonts. | @santjoanlesfontsaj.
09 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:30h

El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, que s'havia de celebrar aquest dilluns a les nou del vespre al Centre Sociocultural, es va haver des suspendre a darrera hora per diverses circumstàncies sobrevingudes.

D'una banda, la baixa per malaltia de la batllessa titular, Maria Vidal, i la delegació de les seves atribucions en la primera tinent de batlle, Anna Serra, que ha generar dubtes en el grup de l’oposició, els republicans de Sant Joan Plural, que argumenten que la regidora de JxCat no consta que hagi format part de la Junta de Govern i, per tant, els acords presos, inclosa la convocatòria del ple, podrien no ser vàlids.

A més a més, s’hi suma la impossibilitat d’accedir a la informació del ple per part dels regidora per falles en el funcionament del gestor d’expedients durant els dies 5, 6 i 7 de juny, amb què s’ha incomplert el termini legal per a celebrar el ple i no resultava recomanable la celebració de la sessió plenària en la data prevista ahir.

La mateixa Anna Serra ha tractat d'aclarir-ho en aquestes declaracions:


El ple, doncs, resta suspès per una resolució de la batllessa accidental, Anna Serra, i s'ajorna fins que no es dirimeixin els dubtes esgrimits per Sant Joan Plural. Tot i que s’hauria previst fer aquest ple dilluns vinent, 15 de juny, la convocatòria no serà notificada fins que les circumstancies en permetin la celebració.

Des de l'Ajuntament de Sant les Fonts addueixen que no hi ha lloc a dubtes quant al nomenament i les atribucions d'Anna Serra com a batllessa accidental.
 

Maria Vidal, amb la vara de batllessa. Foto: Ajuntament de Sant Joan les Fonts.


D'un banda, el 17 de juny de 2019, ara faràun any, Anna Serra va ser nomenada primera tinent de batlle del Consistori; de l'altra, queda reforçat pel decret del 4 de maig de 2020, signat per la batllessa Maria Vidal, en virtut del qual nomena Anna Serra batllessa accidental per motiu de baixa temporal per malaltia, fet que suposa que la primera tinent de batlle substitueix la batllessa temporalment en la totalitat de les seves funcions fins que es pugui reincorporar a les seves tasques quotidianes, en compliment de l'art.47 del ROF (que podeu consultar en aquest enllaç.)