Reobre l’aparcament de Sadernes amb un aforament restringit a 75 places

La mesura, provisional, vol fer compatible el gaudi del visitant amb el respecte a les mesures de seguretat i protecció que imposa l'estat d'alarma

En la fase 2 de desconfinament l'aparcament de Sadernes romandrà obert els cap de setmana.
En la fase 2 de desconfinament l'aparcament de Sadernes romandrà obert els cap de setmana. | @CAltaGarrotxa.
NacióGarrotxa
08 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:47h
Aquest cap de setmana s’ha obert per primer cop l’aparcament de Sadernes, a l'Alta Garrotxa, des que es va declarar l’estat d’alerta el passat 13 de març. Aquesta decisió s’ha pres arrel de l’entrada de la regió sanitària de Girona a la fase 2 de la reculada en el confnament, que permet als usuaris desplaçar-se amb vehicle per a passejar o fer activitats esportives.

Tanmateix, i per manera de fer compatible el gaudi del visitant amb les mesures de seguretat i protecció en el context de l’estat d'alarma, s’ha limitat l’aforament de l’aparcament a la meitat, concretament, a 75 places.

Aquesta mesura pretén reduir els episodis de massificació que es produeixen en aquest sector de l’Alta Garrotxa i que poden esdevenir un risc per la salut en el context de l’emergència sanitària. A més, cal recordar que les autoritats sanitàries desaconsellen el bany i les activitats recreatives en zones d’aigua dolça amb poc cabal durant la temporada d’estiu 2020, per si és que es pogués produir algun contagi

Per a facilitar l’ordenació i estacionament de vehicles i garantir la informació a l’usuari, es compta amb un servei d’informació durant els caps de setmana. El servei informa als usuaris de la restricció en l’aforament de l’aparcament, les recomanacions quant a les mesures de protecció i recorda les possibles sancions per incompliment de la normativa en el medi natural.

Tot just la setmana passada es va posar en marxa el servei d’informació de Sadernes, que està localitzat al trencant del nucli de Montagut, a la carretera que hi mena. La principal funció d’aquest servei serà la d’informar els visitants del tancament provisional de l’aparcament de Sadernes, que s’ha establert d’acord amb els cossos de seguretat i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Arxivat a