Els «Encontres a la segona fase» retornaran la cultura a Olot del 12 al 27 de juny

Amb la fase 2 del desconfinament torna la programació cultural a Olot amb espectacles i concerts a l'aire lliure, fets per garrotxins i adaptats a les mesures de l'estat d'alarma

Pep Berga ha presentat, junt amb Ricard Sargatal, els «Encontres a la segona fase».
Pep Berga ha presentat, junt amb Ricard Sargatal, els «Encontres a la segona fase». | Xavier Borràs.
05 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:40h
"Sol la fa fa do", ha taral·lejat el batlle d'Olot, Pep Berga, per a cloure la compareixença de premsa, encara virtual, de presentació dels "Encontres a la segona fase", un joc de paraules amb el títol de la mítica pel·lícula d'Steven Sipelberg (Encontres a la tercera fase) i el famós codi musical de John Williams–, o, el que és el mateix, l'esperat inici del retrobament de la capital de la Garrotxa amb el món de les arts ecèniques i la cultura, que amb la fase 2 del desconfinament retorna la programació cultural a l'aire lliure olotí per a tota la Garrotxa.


El cicle "Encontres a la segona fase", amb un pressupost de gairebé 65.000 euros, engloba un paquet de propostes culturals entre el 12 i el 27 de juny, tot d’espectacles i concerts adaptats a les noves mesures de distanciament social i a les limitacions d’aforament.  

La presentació d'aquest "retrobament", fet a més, i exclusivament, per artistes i tècnics de la Garrotxa, ha tingut llocal virtualment amb la presència del batlle, Pep Berga (que, també, és regidor de Cultura) i Ricard Sargatal, director de l'Institut de Cultura d'Olot, que han estat acompanyats, entre d'altres, per Montse Mallol (Museus d'Olot) o l'artista Anna Roca, que ha felicitat tothom per aquesta iniciativa.

A preguntes de NacióGarrotxa, Pep Berga ha afirmat sentir-se identificat amb el batlle de les Planes d'Hostoles, Eduard Llorà, que just ahir va anunciar que es posposava el festival de música Planestieuja't a l'estiu de 2021, i que va ser força crític amb la indefinició de les administracions pel que fa a la concreció en relació als aforaments, espais i altres limitacions que encara imposa l'estat d'alarma, un seguit de normes que segons Berga no se saben fins a l'últim moment i solen ser confuses o contradictòries.

Propostes per a tots els gustos

Entre les propostes hi ha dos concerts dobles que caldrà seguir des d’un vehicle a través d’una freqüència de ràdio a l’esplanada de l’antiga estació. Un anirà a càrrec de Relat i Kozama i el segon serà de caire més familiar i el protagonitzaran Pop per Xics i El Pot Petit.

Una altra de les propostes són tot concerts íntims de música clàssica al pati de l’Hospici, a càrrec de la violencel·lista Eva Curto i del pianista Marc Romero. L’aforament serà molt reduït i el públic canviarà després de cada peça per a deixar espai per a més oients.  
 

Alguns dels grups i artistes que actuaran durant els «Encontres a la segona fase». Foto: @OlotCultura.


Anna Roca portarà al pati de l’Hospici els contes que ha explicat aquests dies des de casa a través del seu Instagram. Ara, la podrem escoltar en persona. Cada quinze minuts entrarà un grup d’espectadors i l’actriu els explicarà un conte diferent. Precisament, Roca ha manifestat sentir-se molt animada pel retrobament amb el públic, que és el que dóna tot el sentit al fet teatral. "Això de fer teatre virtualment no és teatre…, és una cosa rara", ha afegit.

També, trobarem l’actriu Anna Confetti tot passejant per Olot, quan caldrà de cercar l’Stefi, un personatge que es reconeixerà perquè sempre va acompanyat de la seva peculiar cadira. A més, al llarg del recorregut, el públic també es trobarà petites actuacions musicals a càrrec d'artistes com Marta Rius, Constan, Pep Puigdemont, Pascal Trio, Jessica Mellado i Aixopluc que faran sonar la seva música.  
 

Calendari de les activitats dels «Encontres a la segona fase». Foto: @OlotCultura.


"Encontres a la segona fase" inclou igualment dues propostes per a seguir des de casa a través de la plataforma de videotrucades Zoom: l’una és un projecte de dansa dirigit i coreografiat per Quim Bigas, amb textos de Marina Espasa, dansa d’Èlia Teis –durant tres dies per la zona dels Tossols, vora el riu– i vídeo de Zeba Produccions. El d’Olot és un dels quatre capítols que té el muntatge, on també participen Lloret de Mar, Terrassa i Mataró.

L’altra de les propostes via zoom va a càrrec de la companyia de Marga Socias.  Separades per  juntes és una experiència poètica i sensorial. Una trobada íntima amb un mateix i a la vegada amb els altres.  

A més, entre el 18 i el 27 de juny, al Museu de la Garrotxa es podrà veure en directe la restauració d’una talla de fusta policromada del segle XVIII de Sant Francesc d’Assís. La restauradora respondrà a les preguntes dels visitants sobre la seva feina.

Entrades a la venda

Alguns dels espectacles són de franc i d’altres tenen un cost molt reduït per tal de regular-ne l’aforament. Les entrades són ja a la venda al web d’Olot Cultura a partir d’avui a les 16 h i només es podran comprar de manera anticipada i exclusivament en línia.

El cicle dóna feina a un centenar d'artistes

Encontres a la segona fase vol ajudar al sector cultural olotí que ha patit especialment la crisi del coronavirus en anul·lar-se’ls d’un dia per l’altre totes les actuacions previstes.  

A part de les actuacions, també es participa, per exemple, en dues produccions de la companyia Slow Olou com són Els enigmes d’en Jeroni i Confitats. A més, Olot col·labora en la producció de l’espectacle Si no vols pols no vagis a l’era, del col·lectiu Nyam Nyam, que es podrà veure al juliol dins la programació de la Cua del Drac.  

En l’àmbit musical, Olot Cultura forma part de la coproducció de l’espectacle Lincoln 64, compost i dirigit per Dani López, així com de la producció del primer disc de Momi Maiga.  
Pel que fa a les arts visuals, s’exerceix el suport a la producció de tres artistes olotins que properament es programaran a la Sala Oberta 2: Alícia Vogel Vogel, Adrià Gamero Casellas i Tate Lucena.  

En total es donarà feina a un centenar d’artistes, als quals cal sumar una vintena d’empreses relacionades amb el sector de la cultura que també treballaran en aquesta iniciativa, que té un pressupost aproximat de 65.000 euros.


 
Arxivat a