Habitatge

La rehabilitació d'habitatges pren embranzida a Olot a l'oficina d’HolaDomus

Situada a la planta baixa de l’Ajuntament d’Olot, recuperarà l’atenció presencial el 15 de juny vinent, mentre més d'un centenar de persones ja s'hi han interessat

per NacióGarrotxa , Olot, 5 de juny de 2020 a les 08:45 |
L'oficina d'HolaDomus, als baixos de l'Ajuntament d'Olot, | @olotuit.
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb la imposició de l’estat d’alarma, les oficines d’HolaDomus van tancar al públic a mitjan mes de març. Tot i que s’ha continuat oferint atenció telefònica, l’activitat tornarà plenament a la normalitat el dilluns 15 de juny i a la planta baixa de l’Ajuntament d’Olot s'hi podrà continuar atenent els ciutadans que estiguin interessats a millorar el confort de casa seva i a reduir la despesa energètica.

L’octubre de l’any passat es va posar en marxa HolaDomus, el programa impulsat per l’Ajuntament d’Olot amb l’objectiu de millorar el benestar de les famílies amb la promoció d'habitatges més confortables, saludables i eficients.  

 

HolaDomus ha estat dissenyat per a donar resposta a les principals barreres que es troben els propietaris quan volen iniciar un procés de reforma a través d’assessorament tècnic, administratiu i també oferint una solució de finançament assequible.

Els consultors energètics del programa també informen als ciutadans dels beneficis de l’eficiència energètica i l’energia renovable i aconsellen com optimitzar la factura energètica o com reduir el consum energètic a través dels hàbits domèstics.

 
Tot i que l’oficina ha estat tancada al públic aquestes últimes dotze setmanes, l’activitat no s’ha aturat i des de l’obertura del programa, més d’un centenar de ciutadans s’hi han interessat. D’aquests, 28 propietaris han estat o estan fent ús de l’assessorament integral del programa per realitzar la reforma energètica del seu habitatge preveient mobilitzar una inversió aproximada d’un milió d’euros.
 
Durant els mesos vinents el programa informarà de la nova línia de finançament de l’Institut Català de Finances i de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya destinada a impulsar la rehabilitació d’edificis plurifamiliars.

Les comunitats de propietaris que estiguin interessades poden contactar amb l’Oficina d’HolaDomus i se’ls informarà de les característiques d’aquesta nova línia de finançament. A més a més de l’assessorament financer, el programa també ajuda a les comunitats de propietaris que volen reformar l’edifici, per exemple degut a la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) o per a instal·lar plaques fotovoltaiques i poder fer autoconsum compartit.

Els consultors energètics del programa poden participar durant les reunions de la comunitat a facilitar l’acord entre veïns, tot assessorant tècnicament sobre el projecte i també gestionant les llicències d’obra o sol·licitant bonificacions de l’IBI.
 
El programa, pioner a nivell europeu, dóna servei actualment a la ciutat d’Olotm però es treballa per ampliar la cobertura a altres territoris.  
 
Per a més informació d’HolaDomus, es pot visitar la pàgina web, enviar un missatge de correu electrònic a info@holadomus.com o trucar al 972 279 136.

 

Participació