Es posposa el Planestiueja't d'enguany al 2021 per la indefinició de les administracions

Artistes i tècnics rebran un 25% dels honoraris pactats i seran igualment a la pròxima edició, entre els quals Quico el Cèlio, Roger Mas, Companyia Elèctrica Dharma o Monica Green

Joan Soler i Eduard Llorà durant la compareixença d'aquest matí a les Planes d'Hostoles.
Joan Soler i Eduard Llorà durant la compareixença d'aquest matí a les Planes d'Hostoles. | Martí Albesa.
04 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:17h
En la primera compareixença no virtual a la comarca de la Garrotxa des que es va imposar l'estat d'alarma, l'Ajuntament de les Planes d'Hostoles ha convocat aquest mig matí als mitjans de comunicació al Flors i Cafès de les Voltes per anunciar la desavinent notícia que aquest estiu el Planestieuja't no es podrà fer tots els dissabtes dels mesos de juliol i agost, com ha estat habitual en els darrers quatre anys, i es posposa el mateix cartell a l'estiu de 2021.

El batlle, Eduard Llorà, ha lamentat no poder convocar enguany la cinquena edició d'aquest singular festival de música estiuenc, i ha expressat el seu malestar pel fet que la indefinició de les administracions, tant pel que fa als aforaments com d'altres mesures derivades de la imposició de l'estat d'alarma.
 

El batlle de les Planes d'Hostoles, Eduard Llorà, durant la conferència de premsa. Foto: Martí Albesa.


"A aquestes alçades del mes de juny ja solem tenir el 50% de les entrades venudes i en aquests moments encara no sabem si es poden posar a la venda", ha afirmat. i Ha afegit que no s'han vist recolzats per les administracions, perquè "ningú no sap res", ni tan sols pel que fa a les festes majors, que a les Planes d'Hostoles volen celebrar amb normalitat a les darreries d'aquest juliol, o a qui pilotarà la postfase 3 de l'estat d'alarma.

La cinquena edició del festival, doncs, haurà d'esperar, però amb la bona nova que el mateix cartell que s'havia d'anunciar enguany –una difusió que se sol fer dos mesos abans– repetirà l0estiu de 2021 i amb el benentès que tant artistes com tècnics rebran el 25% dels honoraris pactats, el que suposa entre 15.000 i 16.000 euros del pressupost del festival, segons Llorà.

El batlle, en aquest sentit, ha dit que cal continuar apostant per la cultura i que el sector dels músics, precisament, viu una situació complicada. "Tots ells han mostrat bona disposició i han respost positivament a ser presents en l'edició de l'any que ve", ha afegit Llorà.
 

Joan Soler, regidor de Cultura de les Planes d'Hostoles. Foto: Martí Albesa.


El mateix cartell per al Planestiueja't 2021

El regidor de Cultura de l'Ajuntament, Joan Soler, ha destacat que la cinquena edició tindrà el mateix cartell l'any que ve, el 2021 (i potser alguna nova incorporació), amb què s'hi podrà veure des del cantautor Roger Mas, el grup ebrenc Quico el Célio, el Noi el Mut de Ferreries –que protagonitzaran el concert gratuït (van ser presents a la primera edició del Planestiueja't)–, la mítica Companyia Elèctrica Dharma, els moderns d'El petit de cal (sic) Eril, Mònica Green i el Cord Geriona junt amb l'Orquestra Girona Banda Band. 

"Per estar al costat de la cultura, ens hem de fer forts en els moment difícils, i des de l’Ajuntament s’han pres decisions per lligar les actuacions de l’any vinent i estar al costat dels músics que ens havien de visitar aquest estiu", ha manifestat el regidor.
 

El cartell d'aquesta cinquena edició repetirà l'estiu de 2021. Foto: @planestiuejat.


Caldrà comptar, a més, amb la jornada familiar –dedicada a recaptar fons per als infants amb càncer infàntil (en col·laboració amb el grup Noel Alimentària)–, en què intervindran els grups Xiula, el Circ Xic i l'Orquestra Di-versiones.

La difusió d'aquest cinquè Planestiueja't, que l'any passat va aplegar més de 4.000 persones, començarà ben aviat, tant pel que fa als perfils oficials a les xarxes socials, com als dissenys, cartells i novetats que l'espectador trobarà en aquest cinquena edició posposada.


Arxivat a