Segona cita de #Recuperemelscarrers al Firal petit d'Olot i sense Mossos

Els concentrats van poder expressar sense coercions la seva protesta

«La vida abans que el capital» és el lema d'aquestes concentracions.
«La vida abans que el capital» és el lema d'aquestes concentracions. | Martí Albesa.
03 de juny del 2020
Actualitzat a les 9:36h
Més d'una cinquantena de persones es van concentrar aquest dimarts a les vuit del vespre al Firal petit d'Olot en la segona cita del moviment #Recuperemelscarrers amb el lema "La vida abans que el capital", que convoquen a la capital de la Garrotxa l’Ateneu Popular Mala Petja, La Forja Garrotxa, SEPC Garrotxa, CNT Olot, La Dalla, La Greda, Arran Nord-Oriental, CUP Olot i COR Olot.

Els concentrats –que van respectar les mesures de distància física i duien mascareta– no van ser coartats, en aquesta ocasió, pels Mossos d'Esquadra, que tot just dimarts passat van identificar diversos manifestants i els van advertir de possibles sancions amb la jusitificació que calia demanar permís i que no es podien reunir més de deu persones en espais públics.

Durant la concentració es va tenir un record per la lluita dels docents i, especialment, per a l'afroamericà George Floyd, un home afroamericà que va morir el 25 de maig passat a Minneapolis [Minnesota, EUA], després que el policia blanc Derek Chauvin s'agenollés al seu coll durant més de set minuts, mentre altres agents l'immobilitzaven.
 

Més d'una cinquantena de persones es va concentrar al Firal petit d'Olot. Foto: Martí Albesa.


Segons un comunicat de les organitzacions convocants, "no seran espais de mobilització com els dels dimarts, on es garanteixen totes les mesures sanitàries, les que ajudin a l'expansió de laCovid19. El virus és el capitalisme i serà la llibertat de moviment per a garantir el turisme el que provocarà més contagis i més morts".

En la primera cita el desplegament que van fer els Mossos d'Esquadra d'Olot per una concentració d'unes quaranta persones va ser, segons els convocants, "totalment exagerat i fora de lloc". Hi havia un cotxe patrulla amb dos policies uniformats acompanyats en tot moment de tres o quatre policies secretes. Els manifestants –en tot moment amb mascareta i mantenint la distància física recomanada per Sanitat–, "estàvem exercint un dret fonamental que ni l'estat d'alarma, ni cap Govern, ni cap cos policial ens pot prohibir: el dret a manifestar-se que tenim totes".
Arxivat a