Cacau Pastisseria d'Olot anima la Segona Pasqua amb les mones desconfinades

Moltes pastisseries –que van decidir no fer-les quan tocava davant la impossibilitat que els padrins les duguessin als fillols— les ofereixen ara per a un futur més dolç

Una de les mones de Segona Pasqua de Cacau Pastisseria, a la plaça Major d'Olot.
Una de les mones de Segona Pasqua de Cacau Pastisseria, a la plaça Major d'Olot. | @lluiscacau.
01 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:55h
Cacau Pastisseria d'Olot, junt amb molts d'altres obradors d'Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Solsona o Mataró, ofereixen avui, Segona Pasqua (i durant tot aquest passat cap de setmana) les mones que, durant la Pasqua passada no van fer amb la festivitat confinada i la impossibilitat que els padrins poguessin traslladar-les als seus fillols.

Algunes pastisseries van decidir no vendre mones llavorsper respecte i solidaritat amb els sanitaris i les persones que treballen en sectors de primera necessitat, evitant moviments innecessaris. Algunes també ho van fer per a garantir la salut de l'equip i dels clients, ja que no es disposava de mascaretes o condicions òptimes per a treballar amb seguretat.

"Ho vam fer amb el convenciment que era l'opció més assenyada", afirma a NacióGarrotxa el pastisser-poeta i regidor de la CUP d'Olot, Lluís Riera. "No diem que sigui la millor, cadascú ha reaccionat com bonament ha pogut. Nosaltres vam posar com a prioritat la salut en el moment delicat en el que ens trobàvem, però ara, encara que amb peus de plom, volem mirar endavant per un futur més dolç."

La proposta d'aquestes pastisseries ha estat apostar per la Segona Pasqua, del 28 de maig al 1r de juny, i esperen poder celebrar questa bella tradició de menjar la mona amb més alegria. Igualment, animen tothom a donar suport a les pastisseries encarregant la mona per la Segona Pasqua, i a fer difusió d'aquest missatge per arribar a quanta més gent millor.

Al seu moment, pastissers de tot Catalunya van impulsat la campanya «Més mones que mai» per a servir les mones de Pasqua a domicili, però la proposta no va ser seguida per moltes d'altres, com Cacau Pastisseria, que ho van considerar un despropòsit amb la insegura situació creada per la imposició de l'estat d'alarma.

De fet, algunes de les pastisseries que llavors no van participar a fer mones, es van donar de baixa del gremi de pastissers i advoquen ara per a bastir una mutualitat que les defensi.

 
Arxivat a