1 de 10
Educació

Més de 420 alumnes de 10 a 18 anys participen als concursos del Robolot online

Durant tota aquesta setmana ja han començat a treballar en els projectes, que han d’haver enllestit el 19 de juny

Els concursos s'obren a alumnes de fora de Catalunya. | Robolot.
per NacióGarrotxa, Olot | 27 de maig de 2020 a les 11:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Robolot online ha obert ja els tres concursos per a joves de l’edició d’enguany, dedicats a alumnes de 10 a 18 anys que, en la línia de la resta d’activitats, es faran en format virtual. En total s’hi han apuntat més de 420 alumnes de dins i fora de Catalunya, motiu pel qual tot el material en línia està disponible en català i en castellà. Els participants tindran fins el 19 de juny per a preparar i presentar els seus projectes a la categoria en la qual participen.
 

El Robolot és un certamen de robòtica didàctica i, com a tal, la part educativa és l’eix central de totes les activitats, deixant en un segon terme la competitivitat. Per això, la participació als concursos implica tenir accés a uns cursos de moodle que s’han preparat expressament per a l’ocasió i que proporcionen les eines, materials i tutorials necessaris per a cada categoria de concurs. Al mateix temps s'estableix un espai d’interacció entre els participants i els monitors, que poden assessorar-los en tot moment.  
 

Tres concursos amb enviament de material “físic” inclòs  
 

Aquest 2020 el Robolot online ha obert tres concursos per a joves:    
 
1.Mapping amb Scratch, Snap i Snap4Arduino: un concurs on, a través del moodle, els participants aprendran a crear un mapping amb Scratch, Snap i un mapping interactiu amb Snap4Arduino i una placa compatible Arduino. Aquest mapping té com a temàtica central l’ agraïment a la tasca del personal sanitari. Si les circumstàncies sanitàries ho permeten, la intenció és projectar-los el dia 27 de juny coincidint amb la cloenda del Robolot 2020.  
 
2. Reptes 3D-Solucions COVID-19: en aquest cas els concursants hauran de dissenyar un salvaorelles. En el curs de moodle compten amb els materials i tutorials per fer-ho i també tindran assessorament durant tot el procés de disseny.  
 
3. Reptes amb TdR-STEAM i ArduinoBlocks: ArduinoBlocks, és un software d’aprenentatge a la programació basat en estructures gràfiques. Té una similitud amb l’Scratch, però està més orientat a la programació d’aplicacions que puguin funcionar de forma autònoma dins d’una placa d’Arduino. És intuïtiu i fàcil d’utilitzar, perfecte per nois i noies que comencen a programar. En aquest cas però, el material necessari per dur-ho a terme inclou una part “física”. Per això, Robolot Team distribuirà 350 equips formats per 1 placa TdR-STEAM, 1 placa Arduino 1 i un comandament IR a tots els participants, que ho rebran a casa seva en els propers dies.  
 
La setmana vinent serà el torn dels EduMakers, de la qual ja s'informarà ben aviat. 
Participació