Els Mossos identifiquen manifestants de #Recuperemelscarrers al Firal petit d'Olot

Els agents desplegats al Firal petit han amenaçat amb sancions a alguns dels concentrats amb l'argument que no tenien permís i que no hi pot haver reunions de més de 10 persones

Agents del Mossos d'Esquadra identifiquen manifestants al Firal petit d'Olot.
Agents del Mossos d'Esquadra identifiquen manifestants al Firal petit d'Olot. | @Arran_NordOrien.
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:45h
La convocatòria de #Recuperemelscarrers, la iniciativa popular que sota el lema "La vida abans que el capital" vol fer esclatar un nou cicle de protestes per la independència de Catalunya, va tenir ahir dimarts al Firal petit d'Olot un episodi –que els activistes van qualificar d'"assetjament" per part dels Mossos d'Esquadra– contra els gairebé cinquanta olotins que s'hi van concentrar tot mantenint la distància física recomanada i amb la mascareta posada.

La concentració se celebrava amb plena normalitat fins que els agents uniformats van començar a requerir documents d'identitat a alguns dels concentrats. El cirurgià Gillem Picart, membre de l'Ateneu Mala Petja d'Olot –una de les entitats adherides a la protesta– va intercedir davant dels Mossos, però va ser amenaçat amb sancions, ja que segons els policies la concentració ni tenia permís ni, en la fase actual de l'estat d'alarma, no es poden reunir més de 10 persones.

Lluís Riera, regidor de la CUP Olot –una altra de les entitats que va sumar-s-hi–, ha manifestat a NacióGarrotxa que "tornen els vells temps", quan en ple franquisme una reunió de tres persones al carrer era il·legal i motiu de detenció sense cap més explicació. "En tot cas, la setmana que ve serem el doble", ha advertit Riera. El pastisser-poeta de la plaça Major ho expressava també al Twitter:

Les reaccions entre les entitats adherides a aquesta iniciativa independentista van ser immediates a les xarxes socials, com es pot llegir aquí:
 

Arxivat a