Formació professional

Tan sols el 5% dels graduats en ensenyaments professionals cerquen feina a la Garrotxa

Segons els resultats de l'enquesta feta a 362 joves de la promoció de 2019 un 51% ha trobat feina i un 44% continua estudiant

Els alumnes de 2019 al Kreas també han participat de l'enquesta. | Kreas.
per NacióGarrotxa, Olot | 26 de maig de 2020 a les 11:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Segons el report "Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals", tan sols el 5% dels alumnes graduats en FP o Ensenyaments Artístics i de Disseny l’any 2019 en algun dels centres de la comarca cerca feina.

Per a obtenir aquests resultats s’ha fet una enquesta d’inserció laboral a 362 joves, de la promoció de 2019, sis mesos després d’haver-se graduat. Els centres de procedència dels alumnes són: Institut Bosc de la Coma, Institut la Garrotxa, Institut Montsacopa, Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, Escola Pia Olot i Kreas, Centre Integral de Formació en Indústries Càrnies i Agroalimentàries.

 

Resultats de l'enquesta pel que fa a la recerca de feina. Foto: @garrotxapro.


Un 51% dels joves graduats ha trobat feina, mentre que un 44% continua estudiant. Si només ens fixem en els graduats de cicle mitjà, un 73% continua estudiant, pràcticament tots un grau superior. Pel que fa als graduats de cicle superior, un 43% estudia a la universitat, cosa que demostra que els cicles de grau superior són una via molt vàlida per accedir a estudis universitaris amb l’avantatge que els alumnes que opten per aquest camí han pogut conèixer la realitat del seu perfil professional a través de la Formació en Centres de Treball, tenen un bon coneixement de la part pràctica que els facilita la inserció laboral i és una opció molt valorada per les empreses. 

 
Referent a la feina actual, un 73% manifesta que la realització dels estudis de cicles els ha facilitat la incorporació al món laboral. Quant al tipus de contracte, el 58% són temporals, enfront dels 38% que són indefinits.


Aquests resultats són molt positius i demostren que els estudis de formació professionalitzadora són una opció molt interessant a l’hora de trobar feina, només el 5% està en situació d’atur mentre que segons les dades generals d’atur a Catalunya del desembre de 2019 la taxa de desocupació dels joves d’entre 16 i 24 anys estava al voltant del 26%.
Podeu consultar l’informe complet al portal web del Pacte per la Formació Professional i Ocupació de la Garrotxa (cliqueu aquí).


Aquesta portal web va néixer del treball conjunt de diferents entitats en el marc del Pacte per a la formació professionalitzadora de la Garrotxa, amb l’objectiu prestigiar aquests estudis i sumar els recursos disponibles. Inclou un cercador d’oferta formativa professionalitzadora, tant reglada com no, recursos d’orientació per a estudiants i famílies, recursos de cerca de feina per a persones en situació d’atur, informació útil per a les empreses com pot ser la FP dual així com un recull d’experiències de testimonis en relació als estudis de FP i Ensenyaments Artístics i de Disseny amb l’objectiu d’apropar-los a tothom.

 

 

Participació