VÍDEO «Tatuats pels Pirineus» descobreix els secrets de la Garrrotxa aquest divendres al 33

A partir de dos quarts d'onze del vespre, Eva Clausó caminarà per la Moixina, flairarà els tortells de Can Carbasseres, sentirà les cabres amb Twitter de Riudaura o aprendrà de les Àvies Remeieres

Eva Clausó conversa amb uns veïns d'Olot durant el programa «Tatuats pels Pirineus»
Eva Clausó conversa amb uns veïns d'Olot durant el programa «Tatuats pels Pirineus» | @TatuatsPirineus.
26 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:23h

Aquest divendres, 29 de maig, a les 22.35, el 33 emetrà el desè episodi del programa Tatuats pels Pirineus. En aquesta ocasió, Eva Clausó visitarà els pobles de Riudaura i Olot i visitarà la Garrotxa acompanyada de Gonçal Portabella, un veí d’Olot que s’hi va traslladar des de Barcelona fa trenta anys i encara hi roman, enamorat com està de la comarca.

Amb ells el programa descobrirà la màgia dels paratges de la Moixina i els seus pintors; tastarà el famós tortell de Can Carbasseres, un forn centenari d’Olot, i anirà a veure i sentir la campana del Tro.
 
Però, no se n'aniran d’Olot sense saber com, gràcies a la perícia dels olotins i d’una forma bastant curiosa, es van salvar els vestits de la marededéu del Tura. O, també, passarà la tarda amb les Àvies Remeires, que li ensenyaran com fer un bon licor de patxaran, o amb el cisteller de Batet de la Serra, Miquel Serra.

Després, al poble de Riudaura, coneixerà unes cabres molt mediàtiques (amb Twitter) i acabarà gaudint d’una bona posta de sol als peus del volcà Montsacopa.
 

Eva Clausó conversa amb Miquel Serra, el cisteller de Batet de la Serra. Foto: @TatuatsPirineus.


La segona temporada de Tatuats pels Pirineus

En aquesta nova temporada de Tatuats pels Pirineus, Eva Clausó, que dirigeix, presenta, realitza i produeix el programa, segueix el seu viatge per la imponent serralada pirinenca. Sota la seva mirada, i amb un format original, dinàmic i pròxim, Clausó acosta als espectadors el territori d’una manera diferent i dóna el protagonisme a tots els testimonis que l’acompanyen en aquest recorregut.
 
La segona temporada està formada per vuit episodis que descobreixen racons de cinc comarques pirinenques: la Cerdanya, la Garrotxa, l’Alt Empordà, el Solsonès i l’Alta Ribagorça. En aquest viatge el fil conductor continuen sent els habitants dels pobles que visita l’Eva . Personatges, sempre carismàtics, que viuen en aquesta serralada i a través dels quals es van descobrint racons i experiències especials, amb el privilegi de conèixer la mirada dels qui estan Tatuats pels Pirineus, una marca indeleble que s'inscriu en l'anima dels qui els visiten.

A cada programa, a més, hi ha l'actuació d'un artista o grup musical vinculats d'alguna manera als Pirineus.

Ramat de camins: una gran aventura

Un cop acabat el programa dedicat a la Garrotxa, a les 23:10 h es reemetrà el tercer capítol de la sèrie, "Ramat de camins: una gran aventura", en què Eva Clausó visita Tornafort (Pallars Sobirà) per a conèixer la Núria Quera, una escriptora enamorada del Pirineu, amb qui farà alguns trams del primer viatge que van fer fa 60 anys Espinàs i Cela.

Durant aquesta ruta coneixerà unes vaques molt banyudes i anirà a visitar unes vinyes a Sort (Pallars Sobirà). Per a rematar-ho, no hi faltarà una gran aventura amb uns rucs ben catalans, el Rovelló i el Gaudí, que la duran a veure la botiga més petita del món a Altron (Pallars Sobirà). I tot plegat, enmig d'una gran tempesta.