Dimecres s’obre el termini per a presentar sol·licituds als Ajuts Olot 500

L'Ajuntament destina a aquesta primera convocatòria un total de 205.000 euros, amb el compromís d’obrir-ne una segona si calgués

Carrers buits i botigues tancades a l'entrada d'Olot durant el confinament.
Carrers buits i botigues tancades a l'entrada d'Olot durant el confinament. | Xavier Borràs.
NacióGarrotxa
25 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:22h
Aquesta setmana s’obre el termini de presentació de sol·licituds per als Ajuts Olot 500. Es tracta de la línia de subvencions aprovada per l’Ajuntament d’Olot per ajudar a les activitats econòmiques que s’han vist afectades per la crisi arran de la imposició de l'estat d'alarma i el confinament obligat. Amb aquesta iniciativa, es vol donar suport als responsables d’aquestes activitats que s’han vist obligades a tancar i contribuir a garantir-ne la continuïtat.  
 
Els ajuts consisteixen en una subvenció de 500 euros, compatibles amb altres ajudes. Els ajuts es concediran per ordre de presentació. Se subvenciona la despesa de l’activitat que s’ha hagut de continuar fent malgrat el tancament del negoci, com ara els subministrament de llum, aigua, gas, lloguer, salaris i Seguretat Social (quota d’autònoms i seguretat social als treballadors), quotes de préstecs i impostos.

Com cal demanar l'ajut?

Aquest dimecres 27 de maig s’inicia el termini per a la presentació de sol·licituds dels Ajuts Olot 500. Cal tenir en compte que la tramitació consta de dos passos per garantir l’ordre de les sol·licituds:  

•    PAS 1: PRESENTACIÓ DEL FORMULARI
A    partir de les 8h del matí d’aquest dimecres 27 de maig caldrà omplir el formulari de la sol·licitud, que es trobarà a la pàgina web de l’Ajuntament www.olot.cat. Una vegada omplert el document, a cada sol·licitud se li atorgarà un número per ordre de presentació. Aquest número, que es rebrà per correu electrònic, assignarà l’ordre pel qual es tramitarà l’ajut i indicarà l’horari recomanat per presentar la documentació requerida a la convocatòria (tal com estableix el PAS2). El primer pas no requereix d’identificació digital. 
•    PAS 2: PRESENTACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ
A    partir de les 8h del matí del dijous 28 de maig es podrà presentar la documentació requerida. Aquest tràmit estarà disponible al web de l’Ajuntament d’Olot (http://www.olot.cat) a partir del 28 de maig.  

S’haurà d’indicar el número de presentació de la sol·licitud (per tant caldrà haver fet obligatòriament el pas 1). Per realitzar aquest tràmit, caldrà identificar-se digitalment (s’haurà de disposar de certificat digital o obtenir IDCat Mòbil en el moment del tràmit). Tots dos passos -1 i 2- restaran oberts fins al 5 de juny.

Com a mesura de prevenció davant la COVID-19, es recomana fer els dos passos anteriors per via telemàtica. Qui tingui dificultats i necessiti ajuda per fer la tramitació, s’oferirà atenció presencial i telefònica:

•    PAS 1: Si el tràmit no es fa de forma telemàtica, a partir de les 8h del matí del dimecres 27 de maig es podrà fer la sol·licitud de forma presencial al Casal Marià (carrer Bolós, 3). No es donarà cita prèvia. Les persones seran ateses per ordre d’arribada.
•    PAS 2: Si el tràmit no es fa de forma telemàtica, només es podrà realitzar al Casal Marià fins al 5 de juny amb cita prèvia. S’haurà de demanar a partir del dimecres 27 de maig al telèfon 972 279101.  
 
Abans d’iniciar la tramitació dels Ajuts Olot 500 us recomanem que reviseu les bases de les ajudes, el document de preguntes freqüents i el document de suport per a fer els tràmits.

Amb aquesta primera convocatòria dels Ajuts Olot 500, l’Ajuntament d’Olot ha destinat un total de 205.000€, amb el compromís d’obrir-ne una segona, si és necessari.   

Per a qualsevol dubte o consulta sobre els Ajuts Olot 500 poseu-vos en contacte amb Dinàmig al 972 27 91 42 de 9h del matí a 4h de la tarda.  

Arxivat a