VÍDEO La Diputació de Girona tria com a exemple de participació el Consell dels Infants de Mieres

Amb l'objectiu de fer conèixer les accions relacionades amb les mainades, conjuntament amb altres experiències similars que es duen a terme a les comarques gironines

Una imatge del vídeo del Consell dels Infants de Mieres que ha triat la Diputció de Girona.
Una imatge del vídeo del Consell dels Infants de Mieres que ha triat la Diputció de Girona. | @diputaciogirona.
NacióGarrotxa
21 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:01h

Des de fa més de 3 anys, el municipi de Mieres, a la Garrotxa, compta amb un òrgan de participació infantil, el Consell dels Infants de Mieres. Aquest espai de presa de decisions, de consultes municipals i de propostes de la infància per al municipi no és l’única experiència a les comarques gironines. Des de la Diputació de Girona s’aposta des de fa temps per a promoure la participació de les mainades, com a ciutadania que té veu, en les polítiques municipals.

El 2018, la Diputació va crear el Grup de Treball de Participació i Infància, on participen tècnics i càrrecs electes d'ajuntaments gironins i representants de la Universitat de Girona, amb la col·laboració d'altres experts. Representants  de diversos ajuntaments —com ara Girona, la Vall d'en Bas, Ripoll, Lloret de Mar, Palamós, Vilobí d'Onyar, Mieres, la Bisbal d'Empordà, Figueres, Riudaura, Roses i Barberà del Vallès— o òrgans supramunicipals com el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i el Servei de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona treballen de manera conjunta i comparteixen iniciatives, metodologies, establint entre ells espais de diàleg i d’intercanvi d’idees.

El Consell d’Infants de Mieres és una de més de cinquanta experiències de participació i infància, que rep el suport de la Diputació de Girona. Amb un ventall d’edats dels participants molt ampli i una gran diversitat de propostes, el Consell d’Infants de Mieres ha estat inclòs com a exemple d’òrgan de participació infantil en el vídeo promocional que acaba d’editar la Diputació de Girona per a fer conèixer aquestes accions relacionades amb els infants i adolescents, conjuntament amb altres experiències similars que es duen a terme a les comarques gironines.

L’objectiu del vídeo és el de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’escoltar els infants en els nostres territoris perquè els infants i joves tinguin un paper actiu a la nostra societat.
 

El Consell dels Infants de Mieres ja fa tres anys que funciona. Foto: AJMieres.