Olot rep 38 peticions de bars i restaurants que volen ampliar les terrasses

El ple d'aquest dijous també estudiarà el cas de quatre establiments que opten a obrir espais de degustació de productes artesanals i que actualment no tenen llicència

Al Firal d'Olot els ciutadans passegen o són asseguts a les terrasses dels bars.
Al Firal d'Olot els ciutadans passegen o són asseguts a les terrasses dels bars. | Foto: Martí Albesa.
NacióGarrotxa
20 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:20h
L'Ajuntament d'Olot ha rebut 38 peticions de negocis que voldrien ampliar les terrasses que ocupen la via pública o crear-ne de noves per a compensar les limitacions d'aforament per la imposició de l'estat d'alarma i el desconfinament en la fase 1. També, hi ha el cas de quatre establiments que s'han acollit a l'opció d'obrir espais de degustació o de productes artesanals que actualment no tenen llicència de bar o de restaurant, una activitat que podran fer fins al 30 de setembre.

Aquesta darrera mesura, que s'aprovarà al ple de demà dijous –a través de la modificació de l’ordenança municipal per a la instal·lació de terrasses–, forma part de les accions acordades a la Taula de Treball amb tots els grups municipals per a pal·liar les conseqüències econòmiques del confinament.
 
El gruix de les peticions són d'establiments que ja tenien terrassa i que la volen ampliar o que, arran de les restriccions de l'estat d'alarma, han pensat a fer-ho per a fer més viable el negoci. Concretament, en són 34, mentre que els 4 restants són establiments que elaboren productes artesanals que volen acollir-se a l'opció d'obrir espais de degustació sense tenir actualment llicència de bar o restaurant.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Urbans, Aniol Sellabona, ja s'estudia cas per cas per a veure si es compleixen els requisits i donar-los el permís al més aviat possible. Entre les condicions que caldrà complir hi ha el respecte del descans dels veïns (en cas de queixes es retirarà el permís) i les voreres de circulació de vianants, així com els carrers per on poden circular vehicles. També, s'hauran de deixar lliures les entrades d'habitatges pròxims a l'establiment i que el sol·licitant no tingui deutes pendents amb el Consistori.

Des de la taula de treball s'ha acordat que no es cobrarà la taxa per a ocupació de la via pública de les terrasses durant aquest any, un altre dels punt de l'ordre del dia que s'aprovarà en el ple d'aquest dijous.

Des d'aquest dilluns, la ciutat ha entrat en la fase 1 de desescalada. Si bé no hi ha xifres oficials, el regidor assegura que "la gran majoria que ja tenien terrassa autoritzada d'abans han reprès l'activitat". En aquest nivell de desconfinament, les terrasses s'han d'obrir amb la meitat de les taules, separades per un mínim de 2 metres de distància i un màxim de 10 persones per grup.
Arxivat a