1 de 10
coronavirus

Les mascaretes seran obligatòries en espais públics a partir d'aquest dijous

La mesura s'haurà de complir a partir dels 6 anys i sempre que no es pugui mantenir la distància social

Mercat a la plaça Fra Bernadí de Manlleu. | Adrià Costa
per NacióDigital, 20 de maig de 2020 a les 08:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern espanyol ha publicat al BOE l'ordre sobre l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes, on concreta que se n'haurà de portar a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic "sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres".

L'obligatorietat es fixa a partir dels sis anys, tot i que se'n recomana l'ús entre els tres i els cinc. Queden fora d'aquesta obligatorietat les activitats en les quals, "per la pròpia naturalesa de les mateixes", resulti incompatible el seu ús, tot i que no concreta quines. L'ordre és vigent des de dijous i mentre duri l'estat d'alarma i les seves pròrrogues.


Tampoc estaran obligats a portar mascareta les persones que tinguin algun tipus de dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada pel seu ús. No n'hauran de dur tampoc aquelles persones per a les quals estigui contraindicat per motius de salut, de discapacitat o dependència. 

Participació