estat d'alarma

Olot no cobrarà enguany la taxa d’ocupació de via pública a terrasses de bars i restaurants

És una de les mesures consensuades per l’Ajuntament d’Olot per a donar suport al sector, que s’ha vist obligat a tancar per la imposició de l'estat d'alarma

per NacióGarrotxa, Olot | 15 de maig de 2020 a les 09:35 |
Al Firal d'Olot s'hi concentren diversos bars amb terrassa. | Xavier Borràs
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat ha proposat la de Girona entre les tres regions sanitàries que dilluns vinent podrien avançar en el procés de desconfinament per la Covid-19. A l’espera de la confirmació per part del Govern espanyol, el proper 18 de maig Olot entraria a la fase 1 de la desescalada per la imposició de l'estat d'alarma i això permetria que, per exemple, es poguessin posar en marxa les terrasses de bars i restaurants amb la meitat de les taules, que han d’estar a un mínim de 2 metres de distància i amb un màxim de 10 persones per grup.

Amb la voluntat que els establiments d’Olot puguin complir amb les mesures d’aquest desconfinament progressiu i per a facilitar -ne la reactivació econòmica, l’Ajuntament d’Olot té previst aprovar en el proper ple municipal del dia 21 de maig els següents acords (consensuats en el marc de la Taula de Treball dels Grups Municipals):  


    1.    No es satisfarà la taxa d’ocupació de terrasses a la via pública de 2020 a tots els bars i restaurants.
    2.    Possibilitat d’ampliació de les actuals terrasses, sense haver de pagar drets, per poder conciliar les mesures de protecció de la salut i la recuperació econòmica. Aquesta ampliació serà temporal i es permetrà fins que els establiments obrin amb la seva total normalitat. Per això caldrà fer una petició expressa (via instància) a l’Ajuntament d’Olot, que estudiarà cas a cas.

    3.    Permetre la col·locació de noves terrasses a establiments d’hostaleria i restauració que afectin espais de la ciutat com via pública o altres. En aquest cas, l’autorització també serà temporal, fins que aquests negocis puguin obrir totalment. Igualment, caldrà realitzar una petició expressa via instància i s’estudiarà cas per cas.
    4.    Permetre l’obertura d’espais de degustació a establiments comercials (que no tinguin la llicència de bar o restaurant) i que elaborin productes artesanals. Aquesta obertura es permetrà fins al 30 de setembre i caldrà demanar-ho amb instància a l’Ajuntament d’Olot.  

 
En tots els casos, tant de renovació de la llicència actual, d’ampliació, com de noves terrasses o espais de degustació l’Ajuntament d’Olot condicionarà l’autorització a:

•Respecte al descans dels veïns propers a l’establiment. En cas que hi hagi queixes reiterades s’anul·larà l’autorització.  
•Respecte a les voreres de circulació de vianants i als carrers per on poden circular vehicles.  
•Deixar lliure les entrades dels habitatges propers a l’establiment.  
•Que l’interessat no tingui deutes pendents amb l’Ajuntament d’Olot.  

Els establiments de la ciutat interessats a implementar les accions 2, 3 i 4 ja poden presentar una instància a l’Ajuntament d’Olot. 
 
Segons la normativa aprovada pel Govern espanyol, els territoris que assoleixin passar a la Fase 1 podran reobrir al públic les terrasses a l’aire lliure dels establiments d’hostaleria i restauració. Podran tenir una ocupació màxima de 10 persones per taula o agrupació de taules, i només estan permeses el 50% de les taules respecte a l’any anterior. A més, caldrà que apliquin les següents mesures:
 
• Cal desinfectar les taules i cadires entre un client i el següent.
• Es prioritzarà l’ús d’estovalles d’un sol ús
• S’evitarà l’ús de cartes impreses i s’utilitzaran dispositius electrònics propis, pissarres o cartells, per evitar el contacte físic.
• S’eliminaran els productes d’autoservei que ofereixen tovallons, setrills, escuradents i altres utensilis o el seu servei en altres formats per part dels cambrers tot a petició del client.

 

 

Participació