1 de 10
Ple del Consell Comarcal

ERC Garrotxa vol que es faci arribar els excedents dels productors de la comarca a les entitats socials

Els republicans presentaran aquesta demanda com a moció d'urgència al ple del Consell Comarcal per a fer front a la crisi sanitària, econòmica i social

La Sala de Plens del Consell Comarcal de la Garrotxa. | Martí Albesa.
per NacióGarrotxa, Olot | 14 de maig de 2020 a les 08:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Esquerra Republicana de la Garrotxa, amb l’objectiu que les institucions posin al centre de la seva acció política les persones, sol·licitarà avui –per via d'una moció d'urgència–, durant la celebració del ple del Consell Comarcal de la Garrotxa, que es comprometi a crear mecanismes per a fer arribar els excedents dels productors agraris i ramaders de la comarca a les entitats socials per manera que les destinin a les famílies amb més necessitats.

Els mecanismes proposats s’hauran de fer servir mentre duri l’estat d’excepcionalitat que manté tancades botigues i restaurants, una de les principals destinacions de la producció, per tal de protegir el sector primari i també els garrotxins que necessiten recórrer a les entitats socials.

 
El grup també considera imprescindible que l’entitat creï un espai a la pròpia web per a fer visibles els productors agraris, ramaders i petits productors artesans de la comarca que facin venda directa dels seus productes al consumidor.


La crisi imposada per l'estat d'alarma per la pandèmia de la Covid-19 ha situat la mirada sobre els productors de proximitat que, a causa de la fallada dels seus canals de distribució habituals, han decidit vendre directament als consumidors. Cal, doncs, segons ERC Garrotxa, potenciar aquesta venda directa, que permet que els productes arribin als consumidors, tot estalviant les despeses de la distribució clàssica, rendibilitzant la seva activitat econòmica i fent que els consumidors tinguin, al seu abast, productes d’alta qualitat alimentària i de baix impacte ambiental. Es tractaria, per tant, d’un aparador digital que donaria promoció constant als productors, tant per als residents de la comarca com per als visitants, i que fomentaria el turisme.
 

Aquestes propostes són fruit de la necessitat de combatre la greu situació sanitària, econòmica i social que s’està patint i que ha posat de relleu la importància de la salut, l’alimentació saludable i la creixent emergència social.

És per això que ERC Garrotxa considera necessari "que la comarca de la Garrotxa tingui la capacitat d’atendre les necessitats dels seus veïns més desafavorits", a més d’oferir suport al sector primari i a la producció agroalimentària, així com a artesans i petits productors, que ja fa temps que pateixen dificultats en la distribució dels seus productes.
 

Participació