Turisme Garrotxa constata inquietuds i propostes del sector per l'estat d'alarma

D'una banda, el desassossec per la situació econòmica i, de l'altra, la necessitat de poder disposar d'una formació adequada per a la implantació de mesures de seguretat als establiments

NacióGarrotxa
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:24h
Turisme Garrotxa ha organitzat un trobada en línia amb el sector turístic garrotxí per a posar sobre la taula les principals preocupacions i reptes de futur que tenen les diferents empreses turístiques de la comarca (allotjaments, restauració, activitats turístiques, comerç i agències de viatge) davant la imposició de l'estat d'alarma i les conseqüències que comporta.

Tot i que cada sector turístic presenta especificitats pròpies, una qüestió comuna que els uneix a tots és la preocupació sobre la situació a curt i mitjà termini del turisme al nostre país i fora de les nostres fronteres. Aquesta incertesa genera una sèrie d’interrogants que Turisme Garrotxa va voler posar en comú amb tots els associats, convidant també a representants de l’Administració pública local per a generar sinergies i acordar mesures de millora i protecció del sector.

La reunió va comptar amb les intervencions de Gerard Xifra, vicepresident de Turisme Garrotxa; Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa; Francesc Canalias, director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) i d’un representant de cadascuna de les tipologies d’activitats dels associats.

Algunes de les principals preocupacions manifestades pels assistents van ser:

• la situació econòmica pròpia de l’empresa i com fer front als lloguers, els impostos i el manteniment del personal, entre altres;
• la inquietud per a poder disposar una formació adequada per a la bona implementació de les mesures de seguretat que marqui la normativa i com això pot repercutir en la viabilitat econòmica dels establiments a mig i llarg termini.

Durant la sessió, la vuitantena de socis de Turisme Garrotxa que van assistir van poder fer consultes i plantejar dubtes a través del xat. Les qüestions més repetides van ser les referents a la prevenció i mesures de seguretat i salut pública, i la necessitat de treballar en xarxa i de manera coordinada va esdevenir un objectiu unànime.

Incertesa, unió, creativitat, cohesió, responsabilitat, van ser alguns dels conceptes clau que van sorgir durant la sessió. També, es va constatar una clara mirada cap a una nova normalitat que suposarà, entre altres accions, crear noves propostes turístiques per a atreure visitants a la comarca i aprofitar totes les potencialitats de la Garrotxa com a destinació post-pandèmia, més enllà del valor de la natura.