Se suspèn l'aplec de Sant Aniol d'Aguja per la imposició de l'estat d'alarma

S'havia de celebrar el diumenge 31 de maig en aquesta església romànica del municipi de Montagut i Oix

El tradicional aplec de Sant Aniol d'Aguja no se celebrarà enguany en la data prevista.
El tradicional aplec de Sant Aniol d'Aguja no se celebrarà enguany en la data prevista. | @amicsantaniol.
NacióGarrotxa
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 9:36h
Lamentablement, els Amics de Sant Aniol d'Aguja (Montagut i Oix) han pres la decisió, davant la imposició de l'estat d'alarma, de suspendre l'aplec d'enguany, que s'havia de celebrar el pròxim diumenge 31 de maig. Una "decisió trista però necessària", manifesten en el comunicat que anuncia la suspensió.

Segons els organitzadors, a hores d’ara sembla que haurà de passar molt de temps abans no es puguin dur a terme activitats festives amb molta gent, com podria ser el cas de l'aplec. Tanmateix, volen mantenir la possibilitat de tornar a programar la festa durant els darrers mesos de l'any si les condicions ho permetessin. En el cas que sigui possible una nova data, n'avisaran tothom amb antelació.

"Si s’ha donat una oportunitat a Sant Jordi, bé s’ha de donar una oportunitat a Sant Aniol!. No fos cas que hi hagués enveges entre sants!", expressen amb certa ironia en el comunicat.

Per a reblar-ho, els Amics de Sant Aniol d'Aguja Us transcriuen aquelles magnífiques paraules de Vayreda del primer capítol de La Punyalada, molt escaients pera  l’ocasió:

"Mai com aquell any m’havia semblat trista la diada de l’Aplec dels Francesos a Sant Aniol. I això que la matinada se presentava hermosa com cap altra..."

I, per acabar, una estrofa dels Goigs de Sant Aniol que cada any es canten a l’aplec i que també concorden amb el present:

"Cureu tota malaltia
i fins el mal contagiós,
pregueu al fill de Maria,
que ens faci mercès a tots!
"



Arxivat a