estat d'alarma

Se suspèn el festival Girona en Moviment a favor de l'Oncolliga

L’esdeveniment de dansa, que es reprendrà si escau el juliol de 2021, té com a principal objectiu la recaptació de fons per ajudar en el suport als malalts de càncer

per NacióGirona , Girona, 13 de maig de 2020 a les 10:15 |
Una coreografia d'Aleix Martínez durant el festival de l'edició passada. | Manel Díaz.
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest estiu no hi haurà tercera edició del festival benèfic de dansa Girona en Moviment (GeM). Després de valorar acuradament totes les opcions i davant de la incertesa sobre l’evolució de la imposició de l'estat d'alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19 en les pròximes setmanes, els organitzadors del festival -la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez– han decidit que la cancel·lació del festival és l’única manera de garantir la salut i la seguretat de tots els assistents, artistes i equips involucrats.

El festival s’havia de celebrar del 9 al 12 de juliol, amb una àmplia programació que incloïa tallers, xerrades, ball al carrer i dos espectacles de primer nivell, amb la presència de ballarins internacionals, al Teatre Municipal de Girona. “A les mesures de distanciament social implantades per les autoritats per evitar la propagació del virus, s’hi suma el fet de no poder preveure l’obertura de fronteres en aquelles dates, la qual cosa impossibilita la mobilitat d’artistes i per tant la programació internacional preparada per a aquesta edició”, ha explicat el director del festival, el ballarí i gestor cultural David Rodríguez.


L’organització del festival ja havia iniciat una prevenda d’entrades de la gala “Catalunya dansa contra el càncer”, que s’havia de celebrar el pròxim 9 de juliol com a obertura del festival. A tots aquells que ja hagin adquirit entrades per l’esmentada gala, se’ls retornarà l’import.

Tot i que el festival no se celebrarà tal i com havia estat concebut, l’organització intentarà que la dansa i el moviment estiguin presents a Girona d’alguna manera durant les dates previstes, del 9 al 12 de juliol. En aquest sentit, s’està treballant amb la possibilitat d’organitzar esdeveniments online com ara tallers o xerrades, i una exposició fotogràfica.


Ja hi ha dates per al 2021

El director del festival ha avançat també que ja s’està treballant en l’edició de l’any que ve, que se celebrarà del 8 a l’11 de juliol i que comptarà, un cop més, amb el suport de l’Ajuntament, la Diputació de Girona i diverses empreses patrocinadores. Rodríguez ha volgut destacar també la col·laboració de les desenes de voluntaris que participen en aquest esdeveniment des dels seus inicis, ara fa quatre anys. “Girona en moviment és una gran comunitat internacional de voluntaris que reconeixen el poder de la dansa per unir la gent i ajudar els més febles”, ha afirmat.


També s’està treballant en un nou concepte d’espectacle, que formarà part del festival però que es desmarca dels quatre dies del juliol. La intenció és arribar a les escoles i col·laborar amb els centres educatius. Per aquesta raó, en col·laboració amb el Conservatori Isaac Albéniz de Girona i la seva orquestra, s’està preparant un espectacle conjunt de música i dansa amb ballarins internacionals. L’espectacle es programaria el pròxim hivern i la recaptació aniria destinada també als projectes de la Fundació Oncolliga Girona.

Crida a col·laborar amb Oncolliga

Malauradament, el festival Girona en Moviment no és l'únic esdeveniment benèfic a favor de la Fundació Oncolliga Girona que s'ha hagut de suspendre a causa de la pandèmia del Covid-19. Això significa que l’entitat deixarà d’ingressar bona part dels fons amb els quals pot tirar endavant els seus serveis d’ajuda als malalts de càncer i els seus familiars. Per aquest motiu, des de l’entitat es fa una crida a col·laborar fent un donatiu o aportació a través de la seva pàgina web.
 

Participació