Els càmpings catalans i valencians es plantegen reobrir per Sant Joan

Preveuen que la fase 3 s'activarà a finals de juny i creuen que ja podran funcionar a ple rendiment en la temporada alta

Una treballadora del Càmping Palamós entra a desinfectar un bungalou.
Una treballadora del Càmping Palamós entra a desinfectar un bungalou. | ACN.
NacióDigital
12 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:17h
Els càmpings integrats en la Confederació de Càmpings del Mediterrani (CCM) creuen que podran reobrir les seves portes vora la setmana de Sant Joan, a finals de juny, quan preveuen que s'activarà la fase 3 del pla de desconfinament.

Sota aquest supòsit, la CCM –integrada per les associacions de Girona, Tarragona, Lleida, Castelló, València, Alacant i els càmpings de muntanya- creu que els negocis podran funcionar a ple rendiment durant els mesos de juliol, agost i setembre, coincidint amb la temporada alta.

Malgrat tot, l'associació ha assegurat a través d'un comunicat que la majoria de negocis romanen tancats de cara aquesta setmana , data en què diverses províncies de l'Estat han entrat en la fase 1.

Segons la CCM, la restricció de la circulació de vehicles entre províncies complica les possibilitats "d'arribar a una massa crítica de potencials clients". Per altra banda, el sector assegura que encara no està prou preparat per dur a la pràctica els protocols sanitaris que exigeix l'administració.

La CCM és una organització que agrupa més de 300 càmpings i un total de 210.000 places en sis províncies. Les empreses que formen part de l'associació generen 7.000 llocs de treball directes i acullen a 4,3 milions de turistes cada any.