Dimecres engega la preinscripció escolar a la Garrotxa per al curs 2020-2021

Serà de forma telemàtica del 13 al 22 de maig per a les escoles bressol, el segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria

Uns infants olotins s'adrecen cap a l'escola el primer dia de classe.
Uns infants olotins s'adrecen cap a l'escola el primer dia de classe. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
12 de maig del 2020
Actualitzat a les 9:12h
El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ja ha fet públiques les dates de la preinscripció i la manera com caldrà fer-la. Les famílies hauran d’inscriure els seus infants de forma telemàtica. Només de manera excepcional se les atendrà presencialment als centres educatius amb cita prèvia per a fer el tràmit.

A causa de la situació extraordinària provocada per la imposició de l'estat d'alarma, la preinscripció es farà de forma telemàtica a partir d’aquest dimecres 13. Presencialment es farà només amb cita prèvia i per a les famílies que no tinguin possibilitat de fer-la de forma telemàtica, a partir del 19.

Pel que fa a la preinscripció al segon cicle d’educació infantil (P3), educació primària i educació secundària obligatòria cal tenir en compte el següent:
 
Sol·licitud telemàtica: del 13 al 22 de maig. Caldrà omplir la sol·licitud que es troba al web del Departament d’Educació. A continuació, s’haurà d’enviar el resguard de la sol·licitud i la documentació necessària (escanejada o amb fotografia) mitjançant un missatge de correu electrònic a la bústia oficial del centre demanat en primera opció.  
 
Sol·licitud presencial: del 19 al 22 de maig. De manera excepcional i només per aquelles famílies que no tinguin possibilitats de realitzar la preinscripció telemàtica s’oferirà atenció presencial al centre que es demani en primera opció mitjançant cita prèvia. La cita prèvia es pot demanar a partir d’aquest dimecres 13 de maig al centre educatiu per telèfon o pàgina web.

Pel que fa a la preinscripció a les Escoles Bressol Municipals d’Olot (Les Fonts, El Morrot, Sant Pere Màrtir i Sant Miquel) i a la Llar d’Infants Sant Roc la informació més important a tenir en compte és la següent:
 
Sol·licitud telemàtica: del 13 al 22 de maig, es podrà tramitar omplint el formulari que trobareu a la pàgina web ime.olot.cat/escolesbressol/, a l'apartat de preinscripcions. També hi ha recollida la informació referent al procés de preinscripció, criteris generals i complementaris la i documentació que cal presentar. En el mateix formulari hi podreu adjuntar els documents acreditatius (escanejats o amb fotografia).
 
• Sol·licitud presencial: del 19 al 22 de maig, es podrà realitzar a una escola bressol de manera excepcional per aquelles famílies que no tinguin la possibilitat de fer-la de forma telemàtica. En aquest cas caldrà sol·licitar cita prèvia a partir del dimecres 13 de maig, al telèfon 972 27 91 21, de 9 a 14h.  

És bo de recordar que és important que es faci la preinscripció dins del termini establert. Enguany és molt rellevant per a les famílies amb infants nascuts l’any 2017, que han de començar P3, i per a les mainades nascudes l’any 2008, que han de començar 1r d’ESO. També per a tots aquells alumnes que vulguin demanar un canvi de centre.
 
Altres estudis

Cal tenir en compte les dates de preinscripció d’altres estudis que actualment s’ofereixen a Olot (són dates provisionals que poden variar en funció de l’evolució de la pandèmia):
 
•    Batxillerats: serà del 27 de maig al 3 de juny.
•    Cicles formatius de formació professional de grau mitjà i Cicles formatius d'arts plàstiques i disseny de grau mitjà: serà del 2 al 8 de juny.
•    Cicles formatius de formació professional de grau superior i Cicles formatius d'arts plàstiques i disseny de grau superior: serà del 10 al 17 de juny.
•    Programes de formació i inserció (PFI): serà del 25 de maig al 5 de juny.