1 de 10
estat d'alarma

Emprenedors garrotxins desenvolupen una mampara de baix cost amb cartró i film transparent

L'enginyosa solució, davant l'escassedat de materials transparents, la porta a terme Can Make, empresa de les Preses especialitzada en decoració, cartelleria i objectes de regal personalitzats

La mampara CartoVid, feta a Can Make de les Preses, un cop muntada. | @canmake.cat.
per NacióGarrotxa, Les Preses | 11 de maig de 2020 a les 08:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Can Make, un taller de les Preses de productes personalitzats, ha ideat una solució de mampara protectora de baix cost per a sobreposar-se a la manca de metacrilat, una matèria primera esgotada per causa de la fabricació massiva d'elements de protecció contra el coronavirus.   
 
En un missatge compartit al seu compte d'Instagram, l'Adrià i l'Elena Bassaganyes –els dos germans a càrrec de Can Make– expliquen com va néixer la iniciativa:

Ahir se’ns va acabar el poc metacrilat que teníem en estoc, i els terminis d’entrega són llarguíssims! Una situació inèdita. 🤯 Al llarg d’aquests dies hem parlat amb molta gent preocupada, que necessita protegir els seus negocis i no els podem ajudar. Ahir li vaig dir a la Mireia: “se’ns ha acabat el metacrilat i ja no podem fer proteccions” i em va contestar : “les hauras de fer de cartró”. 🤭 Aquesta nit hem fet el disseny, aquest matí hem desenvolupat un prototip funcional i ja ho tenim a punt per comercialitzar 🙌 Són proteccions low cost de cartró, reciclables, fetes a la Garrotxa, que esperem que resolguin els problemes de molta gent. El plàstic d’aquests prototips és el dels envasos de les pizzes de @casa_tarradellas! Què en penseu? Feu-nos arribar les vostres idees, ara és el moment! 💪 #fuckcovid ✨Update✨Ja estan disponibles a www.canmake.cat/cartovid

 
Arran d'aquesta facècia, en poques hores van desenvolupar un prototip funcional que ha generat molta expectació i en tan sols dos dies ja l'han començat a comercialitzar.


La mampara CartoVid

La mampara, de nom CartoVid, amb un cost de 24,08 € (IVA inclòs), està formada per dues planxes sobreposades de cartró ondulat de doble canal tallades a làser i la zona de visió està formada per una làmina de PET 100% reciclable. Les mides exteriors son de 90cm d’amplada x 70cm d’altura, el peu té una profunditat de 28cm i la zona de visió és de 70cm d’amplada x 50cm d’altura.


Les pantalles tenen un disseny pla i es poden enviar de manera compacta, amb un molt bon aprofitament de l’espai; el muntatge és facilíssim, el cartró es plega i es formen els peus amb uns encaixos molt senzills.

Els lliuraments es faran a partir d'aquest dimecres, 13 de maig, per estricte ordre de comanda. Es poden passar a cercar-los al taller o us els poden enviar per missatgeria si ho preferiu. La previsió actual és que puguin lliurar totes les pantalles en menys d’una setmana.
 

Participació