Un terratrèmol de magnitud 3,9 es percep a la Garrotxa

El sisme, amb epicentre a Riudarenes, ha fet tremolar el nord-est del país

NacióDigital
08 de maig del 2020
Actualitzat a les 21:51h
Un terratrèmol de magnitud 3,6 ha sacsejat les comarques del nord-est de Catalunya aquest divendres al migdia. El sisme ha estat confirmant per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), mentre que des de l'Institut Geogràfic Nacional també han reportat una vibració del sol amb una magnitud inicial del del 3,9.  

 


El sisme, amb epicentre a Riudarenes, s'ha produït poc després de tres quarts de tres de la tarda. S'ha fet notar amb força a la Selva, la Garrotxa, el nord del Maresme i el Gironès, encara que sense danys, segons informen des de l'ICGC.

Des de Protecció Civil informen que han rebut una vintena de trucades al 112 avisant dels tremolors.

 

Àrea afectada pel sisme Foto: Institut Cartogràfic de Catalunya

 

Riudarenes, l'epicentre del terratrèmol. Foto: ICGC

 
Segons dades de l'institut, en els dos darrers mesos hi ha hagut altres dos terratrèmols a la mateixa comarca de la Selva. En aquest cas, però, imperceptibles per a la població. El primer va tenir lloc el 19 de febrer a les 3.38h de la matinada, amb una intensitat de 2,2 graus de l'escala de Richter. El segon, amb una intensitat de 2,4 graus, va passar el 10 de març poc després de mitjanit (en concret, a les 00.25h).

Poc després que s'hagi produït el terratrèmol les xarxes s'han omplert de reaccions per part d'usuaris que han percebut el sisme: