Canvi radical de temps a la vista: la pluja torna amb força i cauen les temperatures

L'ambient estival ens abandonarà durant uns dies a partir d'aquest cap de setmana

S'esperen tempestes generalitzades a partir d'aquest diumenge.
S'esperen tempestes generalitzades a partir d'aquest diumenge. | Carme Molist.
NacióDigital
07 de maig del 2020
Després de dues setmanes amb ambient pràcticament estival i temperatures impròpies de l'època de l'any, la tendència de bon temps farà un gir radical aquest cap de setmana i passarà a un ambient predominat per pluges i un descens marcat de les temperatures.

La calor i el predomini del sol amb intervals de núvols aguantaran fins dissabte. A partir de la matinada de diumenge, però, l'arribada d'una bossa d'aire fred provinent de l'Atlàntic provocarà un canvi significatiu en el temps, i la pluja i els núvols recuperaran protagonisme després de dies d'absència. Tal com mostra la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, el xoc de masses d'aire portarà forts xàfecs i tempestes que deixaran precipitacions destacables de manera generalitzada, amb possibilitat de calamarsada i pedregada en alguns punts del país.

A partir d'aquest divendres, els núvols aniran guanyant terreny progressivament i les temperatures es mantindran en registres alts, tot i que no s'assoliran registres de rècord com en dies anteriors. La tendència progressiva cap al canvi brusc podria fer que dissabte a la tarda arribin els primers ruixats anticipats en punts concrets del nord Pirineu i el Prepirineu.