L’Hospital d’Olot recupera gradualment l’activitat a consultes externes a partir de l’11 de maig

L’inici de l’activitat ambulatòria comporta tot de mesures per a garantir la seguretat tant dels usuaris com dels professionals

Entrada a l'Hospital d'Olot, on es mantindran les mesures de seguretat per a usuaris i professionals.
Entrada a l'Hospital d'Olot, on es mantindran les mesures de seguretat per a usuaris i professionals. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
07 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:20h
L’activitat presencial a consultes externes de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa s’havia vist reduïda considerablement les darreres setmanes i solament s’havien mantingut algunes visites i proves presencials urgents i no ajornables, mentre que la resta s’havia gestionat de manera telefònica i telemàtica.

Durant aquests dies s’han pogut atendre un 65% de les visites i proves previstes, principalment les referents a seguiment i control de l’embaràs, les oncològiques i algunes de traumatologia que requerien presència. La resta, un 85%, s’ha fet via no presencial.  

Passat aquest període, i sempre garantint les mesures de seguretat i higiene, es començaran a recuperar gradualment les citacions presencials a consultes. Aquest dilluns 11 de maig es preveu que comencin a fer-se presencialment unes 100 visites diàries, de les 400 que aproximadament se solien fer cada dia en aquesta àrea. La citació d’aquests pacients es farà via SMS o trucada telefònica, i sempre segons el criteri clínic de cada especialitat.  

La situació imposada per l'estat d'alarma arran de la pandèmia per la Covid-19 obliga a posar en marxa una sèrie de mesures per a garantir la seguretat tant dels usuaris com dels professionals.

Mesures per a garantir la seguretat

Així, es demana als usuaris que acudeixin puntuals a la cita el dia i l’hora en què se’ls convoca (sense antelació) i que, en cas de no poder assistir a la visita, ho comuniquin al més aviat possible. D’aquesta manera es volen evitar les aglomeracions a les sales d’espera, la capacitat de les quals s’ha reduït. També s’alternaran visites presencials i telefòniques per manera de descongestionar el volum d’usuaris durant les hores de visita.  

Com ja s’ha fet durant aquesta situació excepcional, no es permetrà l’entrada d’acompanyants, tret dels casos de menors d’edat, les persones no autònomes o les que tinguin dificultats de comprensió.

A més a més, tant a la recepció de consultes externes com de diagnòstic per la imatge, es posaran a disposició dels usuaris mascaretes i solució alcohòlica perquè puguin fer el rentat de mans a l’entrada i sortida del centre.  

Aquest inici de l’activitat presencial a consultes externes no treu que es continuïn prioritzant les visites de manera telefònica i telemàtica en benefici de la seguretat dels pacients i dels professionals. I que aquest augment gradual de l’activitat anirà sempre lligat a l’evolució de la pandèmia.  

Precisament, a hores d'ara, a l'Hospital d'Olot hi resten 12 pacients afectat amb la Covid-19, s'han donat ja cent altes de persones hospitalitzades i s'ha recuperat 72 professionals sanitaris que havien donat positiu com a infectats per aquest coronavirus.