Arquitectura i Interiorisme

L'efímer «Cumulonimbus» de l'Escola d'Art d'Olot i la mitgera de Can Sau, finalistes dels Premis FAD 2020

La 62a edició dels guardons d'Arquitectura i Interiorisme s'inscriuen en el marc de la Setmana de l'Arquitectura

per Xavier Borràs, Olot | 7 de maig de 2020 a les 12:15 |
El «Cumulonimbus» de l'Escola d'Art d'Olot es va poder veure al Lluèrnia 2019 a l'Hospici. | @lluernia.
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La 62a edició dels Premis del Foment de les Arts Decoratives (FAD) d'Arquitectura i Interiorisme ha anunciat aquest dijous els finalistes als guardons en el marc de la Setmana de l'Arquitectura, entre les quals hi ha diverses obres olotines.

Més concretament, el Cumulonimbus del Campus Olot de l'Escola Superior de Disseny i d’Arts Aplicades de Catalunya (ESDAP), obra efímera que es va poder veure al Festival Lluèrnia 2019; Escenografia d'urgència, d'Eduard Callís Freixas iGuillem Moliner Milhau, arquitectes d'unparelld’arquitectes, i Quim Domene, artista visual; i, finalment, Hell, sweet hell, de David Oliva, Anna Juncà i Elisenda Planas, que també es va instal·lar a l'Hospici durant el Lluèrnia 2019.


El jurat ha valorat el Cumulonimbus, en la categoria d'Intervencions Efímeres, com "el resultat de fer realitat i construir l’efimeritat i convertir-la en element discursiu. Escuma, llum i so per omplir el pati de cel. Per controlar els núvols, la pluja i també la tempesta. Per mostrar a l’interior del pati allò que ja pot passar. I s’utilitza la no-materialitat d’aquests elements per representar alguna cosa existent però intangible, ja que l’escuma del núvol desapareix si s’intenta tocar, la llum s’esvaeix en no trobar l’escuma per reflectir-s’hi i el so esdevé soroll.”
 

La mitgera de Can Sau, d'unparelldarquitectes. Foto: @unparelldarquitectes.


Pel que fa a Escenografia d'urgència, en la categoria de Ciutat i Paisatge, la interpreten com una “intervenció que caracteritza i singularitza un espai perdut de la ciutat, convertint la consolidació d’una mitgera en una oportunitat per a l’espai públic. Es tracta d’una bona lectura del context urbà, que aposta per una materialitat connectada amb el lloc.”

Algunes de les altres propostes finalistes  d'aquesta 62a edició dels Premis FAD són la Biblioteca a l'Edifici del Molí de Molins de Rei; el Refugi per a cap de setmana a Isòvol; APROP a Ciutat Vella de Barcelona; la regeneració paisatgística del Camí de Cabrianes de Sallent i els Jardins del Doctor Pla i Armegol del Guinardó.


ARQUIN-FAD, impulsora dels Premis, va tancar la convocatòria al gener amb 597 obres: 484 als Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, 42 als Premis FAD Internacionals i 71 als Premis FAD de Pensament i Crítica.

 

 

Participació