estat d'alarma

Els regidors de Montagut i Oix donen part del sou a les famílies vulnerables per l'estat d'alarma

Es crea un fons que gestionarà el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa

per NacióGarrotxa , Montagut i Oix, 6 de maig de 2020 a les 08:44 |
El municipi de Montagut i Oix és a l'Alta Garrotxa. | Arxiu NG.
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els set regidors de Montagut i Oix (Alta Garrotxa) han decidit de forma voluntària donar una part de les retribucions econòmiques que reben de l'Ajuntament per a un fons d'emergència social que gestionarà el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, segons va avançar Ràdio Olot.

La decisió s'ha pres després de veure l'impacte de la crisi imposada per l'estat d'alarma i la necessitat d'ajudar a les famílies més vulnerables del poble que s'han quedat sense ingressos i necessiten cobrir les necessitats bàsiques. "És un complement a les ajudes que ja hi ha per assegurar que arribaran a tothom", explica la batllessa, Mònica Boix.


La batllessa ha detallat que les aportacions són una decisió personal de cadascú en funció de la seva situació així com els mesos que tenen previst mantenir les donacions. Un regidor i la batllessa cobren el 75% del salari per dedicació parcial mentre que els cinc restants cobren per assistència a plens. Segons Boix, amb aquest gest han volgut aportar el seu gra de sorra veient que la situació "ha sobrepassat tothom". I subratlla que no creuen que les administracions hagin "fallat" i que ara calgui actuar a títol individual sinó que es tracta de "complementar" les ajudes que hi hauran i assegurar que arriben a tothom que ho necessiti.

En aquest municipi de més de 900 habitants, l'afectació del coronavirus no ha estat especialment dura. Segons les dades oficials, hi ha hagut dos casos positius i 21 de sospitosos. Tot i això, l'estat d'alarma ha afectat l'economia de moltes famílies. "Sabem que hi haurà qui ho passa o ho passarà malament si la situació s'allarga perquè es reduiran els seus ingressos i no podran cobrir les necessitats bàsiques", detalla Boix.


Des de l'Ajuntament també fan una valoració positiva de com s'ha gestionat fins avui la situació. "Som el municipi més extens de la Garrotxa, amb 93,7 km2, i és difícil de gestionar però creiem que hi ha hagut una molt bona coordinació amb tots els nuclis i veïns i que s'està afrontant de la millor manera possible", afegeix. I anuncia que s'està treballant en un paquet de mesures econòmiques per ajudar a establiments i negocis que han hagut de tancar per l'estat d'alarma.
 

Participació