Segons el Departament de Salut a la Garrotxa hi ha hagut 80 defuncions amb Covid-19

Les xifres aportades representen una taxa bruta per 10.000 habitants de 14 morts, tot i que l'Hospital d'Olot només n'ha reportat 33 en total des de l'inici de la pandèmia

Nombre de defuncions per comarca.
Nombre de defuncions per comarca. | Departament de Salut.
NacióDigital
29 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:18h
Segons les dades aportades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en el mapa de mortalitat per comarques de la Covid-19, a la Garrotxa hi ha hagut 80 defuncions des de l'inici de la pandèmia, és a dir, els darrers quaranta-cinc dies, el que representa una taxa bruta de mortalitat per 10.000 habitants de 14 morts (un 13,89%).

Per bé que des de la Conselleria no s'aclareix la procedència de les defuncions, tenint en compte que l'Hospital d'Olot ha certificat 33 morts amb aquest coronavirus, les altres morts se suposa que provenen de les dades aportades per les funeràries, tot i que que no se n'ha fet tests o proves específiques, encara menys autòpsies que ho pugin certificar fefaentment.

En tot cas, les morts produïdes durant aquests quaranta-cinc dies, no s'allunyen gaire de les habituals en aquestes dades. Així, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, el mesos de març i abril de 2018 (l'últim any amb dades), a la Garrotxa es van produir 106 defuncions i el gener del mateix any n'hi va haver 86, moltes de les quals relacionades amb la grip estacional.

Per comarques, l'Anoia, el Berguedà i el Bages són les tres comarques catalanes amb una taxa de mortalitat amb coronavirus més elevada. Segons el mapa de mortalitat del Departament de Salut, a l'Anoia han mort 35 persones per cada 10.000 habitants, 22 al Bages i 22 més el Berguedà. I és que fins aquest dimarts i des de l'inici de la pandèmia, s'han registrat 936 decessos entre les tres comarques.

El Barcelonès, amb 18 defuncions de cada 10.000 habitants; el Baix Llobregat, amb 15; Osona, amb 14; la Garrotxa, amb 14; el Pallars Jussà, amb 13; el Moianès, amb 12; i l'Alt Penedès, amb 12; completen el llistat de les deu comarques catalanes amb la taxa de mortalitat per habitant més elevada.

Aquí podeu consultar el mapa amb les dades per comarca


La Catalunya Central és la regió del país amb la taxa de mortalitat per habitant més elevada. L'Anoia, amb 431 decessos, és la comarca on el virus ha causat més morts. La segueix el Bages, amb 405; Osona, amb 231; i el Berguedà, amb 90. Per contra, les dues comarques amb menys habitants, el Moianès i el Solsonès, han registrat 17 i dos morts respectivament.

Bages, Berguedà, Anoia, Solsonès, Moianès i Osona acumulen 1.176 de les 10.073 morts amb coronavirus que s'han registrat a Catalunya des de l'inici de la pandèmia, és a dir que una de cada deu defuncions s'ha registrat a la Catalunya Central.

Es dona el cas que la Catalunya Central és també la zona amb més percentatge de contagis. Les darreres xifres de Salut apunten al fet que 90 de cada 10.000 habitants s'han infectat pel virus. En canvi, a la regió sanitària de Barcelona, que és la zona amb més contagis confirmats de tot el país -36.583-, la taxa d'infectats és de 72 persones per cada 10.000 habitants.

Aquí podeu consultar totes les dades del coronavirus actualitzades, des del Departament de Salut