ERC Besalú demana definir accions de suport i ajuda als habitants del municipi

La mesura forma part d’un paquet de propostes per a fer front a la "preocupant situació econòmica de l’Ajuntament"

Instantània del ple municipal telemàtic de Besalú celebrat aquest dilluns.
Instantània del ple municipal telemàtic de Besalú celebrat aquest dilluns. | @BesaluErc.
NacióGarrotxa
22 d'abril del 2020
Actualitzat a les 10:04h
El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Besalú, que compta amb tres regidors, ha proposat al ple telemàtic celebrat aquest dilluns un paquet de mesures per a fer front a les "alarmants dades de la liquidació del pressupost de 2019".

Així, proposen eliminar les despeses no imprescindibles, replantejar el pressupost anual del 2020, controlar de forma estricta la caixa de l’Ajuntament, actuar conjuntament per a cercar línies de finançament als organismes que n'ofereixen i definir accions de suport i ajuda a les persones de Besalú.

Les dades oficials de la liquidació del pressupost de 2019, que era de 3.027.446 euros, indiquen, segons ERC Besalú, que hi ha un romanent de tresoreria de quantitat negativa de quasi un milió d’euros i que el període mig de pagament de les operacions pendents se situa en 327 dies, quan el període legal és de 30.

A més, segons els republicans el deute total (que resultaria de sumar el deute viu i el de proveïdors i creditors) s’enfila a la quantitat de, gairebé, 4.200.000 euros, un 124 % dels ingressos pressupostats.

Finalment, hi ha, segons ERC Besalú, molts pagaments per valor de quasi 400.000 euros que van ser aturats per l’interventor ja que no es disposava de crèdit i es van aixecar en els plens amb els vots en contra dels regidors del grup municipal republicà.
 
La principal preocupació del grup d'ERC és l’actual crisi econòmica i social que s’està vivint a causa de l'estat d'alarma i el confinament, ja que, en aquests moments, "el Consistori hauria de poder ajudar els besaluencs i besaluenques que ho necessitin".