Zoetis processa proves de coronavirus dels sanitaris de l'Hospital d'Olot

La multinacional veterinària ha adaptat les instal·lacions que té a la Vall de Bianya per a fer els diagnòstics i ha donat a la sanitat pública 4.000 equips de protecció individual

NacióGarrotxa
20 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:11h
Les instal·lcions a Zoetis a La Riba, a la Vall de Bianya.
Les instal·lcions a Zoetis a La Riba, a la Vall de Bianya. | @ZoetisEsp.
La multinacional veterinària Zoetis ha adaptat les instal·lacions del centre d'I+D +I que té a la Vall de Bianya en temps rècord per a poder processar i fer el diagnòstic de les proves PCR (sigles en anglès de la  reacció en cadena de la polimerasa) de coronavirus del personal sanitari de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Prèviament, es va fer una avaluació dels riscos i es van revisar tots els protocols de manipulació de mostres per a garantir la seguretat dels treballadors de la planta. Segons informa la companyia, també han donat més de 4.000 equips de protecció individual (EPI) al sistema de salut pública, entre mascaretes, guants i ulleres.

Igualment, han compartit protocols amb empreses de la Garrotxa per a "normalitzar" els processos de treball durant la crisi de la Covid-19.

La multinacional Zoetis es dedica a la salut animal amb el desenvolupament i comercialització de medicaments i vacunes.

"En col·laboració amb el sistema de salut pública, estem treballant sense descans per quan abans millor totes les proves i detectar els professionals sanitaris infectats per aïllar-los i aconseguir així reduir la pressió del virus en un entorn hospitalari", ha afirmat la directora d'Investigació i Desenvolupament de Zoetis Europa, Alicia Urniza.
 

Interior de la planta de Zoetis a la Vall de Bianya Foto: ACN.


Per a donar material de protecció al sistema de salut pública –amb el lliurament de més de 4.000 unitats de protecció individual (EPI) entre guants, mascaretes i ulleres– ha calgut adaptar "les operacions internes" de l'empresa per a la "racionalització" de l'ús d'aquests materials a la planta de producció, segons detalla el director de Zoetis Manufacturing Centre, Giovanni Inturrisi.

Recerca de vacunes per a sanitat animal

El Centre d'Excel·lència en R + D + I a la Vall de Bianya és referent mundial en recerca de vacunes per a sanitat animal amb laboratoris d'alta bioseguretat dotats de la més elevada tecnologia disponible que el permeten ampliar i millorar la cartera de productes actual mitjançant la incorporació de vacunes innovadores per a les diferents espècies i davant de malalties noves o altres ja existents.

Compta entre les seves grans fites amb ser pioners a oferir vacunes enfront de malalties infeccioses emergents: llengua blava a Espanya i a Europa (2010); grip aviària (2008); o la malaltia de Schmallenberg (2015); vacuna marcadora enfront de la pesta porcina clàssica (2015); o la vacuna innovadora enfront de la síndrome reproductiva i respiratòria porcina (2017).