coronavirus

Catalunya supera les 19.000 altes de coronavirus

67 persones han mort en les darreres hores en centres hospitalaris com a casos positius o com a sospitosos sense confirmar de la Covid-19

per Carles Bellsolà , 18 d'abril de 2020 a les 11:21 |
Les dades de Salut d'aquest dijous | ND
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La xifra més positiva del balanç de dades sobre el coronavirus proporcionat aquest divendres pel Departament de Salut és el nombre d'altes: en les darreres 24 hores se n'han comptabilitzat 364, el que fa que, des que va arribar la pandèmic a Catalunya, 19.088 persones hagin estat donades d'alta de la malaltia.

L'increment, no obstant, ha estat molt inferior al del dia anterior, quan es va registrar la xifra de 1.427 altes.Pel que fa a les víctimes, Salut ha informat que a Catalunya ja han mort un total de 7.881 persones per coronavirus des de l'arribada de la pandèmia, amb 305 defuncions comptabilitzades en les últimes 24 hores. Aquesta darrera xifra significa un notable descens respecte a les 479 del dia anterior. El Govern va iniciar dimecres el recompte de defuncions a partir d'un nou mètode, incloent-hi les dades de les funeràries.

Pel que fa als morts en centres hospitalaris, aquest divendres s'hi han sumat 67, molt per sota dels 201 del dia anterior, i la xifra més baixa des del 22 de març. El total acumulat és ara de 4.123


En contrast, el nombre de casos confirmats de la Covid-19 en l'últim dia puja fortament respecte al dia anterior, amb 1.252 nous contagis (dijous van ser 361), per a un total de 40.988. D'altra banda, hi ha un total de 63.128 casos possibles d'infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.


Casos a les residències

Des que va començar l'epidèmia de coronavirus són 2.123 les persones que han mort en residències de gent gran, segons dades del Departament de Salut. amb un increment de 105 aquest divendres. Des de dimecres, el departament utilitza dades obtingudes de les funeràries i classifica les morts a partir del lloc de defunció. Anteriorment, englobava les morts de residents en geriàtrics independentment d'on es produïssin, i a partir de dades facilitades per les mateixes residències.

A les residències catalanes, un total de 6.365 persones han estat confirmades com a  positius de coronavirus i 8.681 són casos sospitosos.
 

Participació