Els serveis funeraris a Olot no podran passar dels 2.216,89 euros

Aquesta prestació, que a la capital de la Garrotxa s'assigna a Funerària Besora, no podrà depassar mai el cost fixat, inclòs el destí final

Entrada al cementiri d'Olot.
Entrada al cementiri d'Olot. | Martí Albesa
17 d'abril del 2020
Actualitzat a les 10:54h

El ple municipals de l'Ajuntament d'Olot d'aquest dijous va donar compte del Decret de proposta d'assignació d’empresa funerària i fixació de preu màxim per a la prestació de servei bàsic, que a la capital de la Garrotxa s'assigna –per a centres hospitalaris, residencials i altres locals i espais medicalitzats– Funerària Besora

La proposta de preu màxim que s'ha d'oferir a les persones usuàries i que comprèn la prestació bàsica imposada legalment és la següent:

El preu màxim és de (1.210,65 € + 21% IVA) 1.464,89€ IVA inclòs , que ha d'incloure les següents serveis funeraris que es desglossen per preus màxims (el sumatori dels preus màxims que s’estableixi per cadascun dels serveis funeraris ha de ser igual al preu màxim que es determini):

a)    Informació i assessorament (sense cost).
b)    Subministrament de bossa funerària biodegradable estanca ( -€).2
c)    Subministrament de bossa funerària biodegradable impermeable ( -€).
d)    Subministrament de doble sudari impermeable no estanc amb tancament lateral de
seguretat ( 60€ + 21% IVA).
[Les prestacions incloses a les lletres b), c) i d) són alternatives i no acumulatives.]
e)    Subministrament de fèretre per inhumació o cremació (674,6€ + 21% IVA €), fins a la fi d’existències. Si això succeeix, el cost del fèretre més aproximat en preu és de 701,50 € + 21% IVA.
f)    Recollida del difunt al lloc de defunció, enterament, trasllat i dipòsit al tanatori o dependències funeràries (98,50€ + 21% IVA per la recollida i 99,5€ + 21% IVA cost del personal).
g)    Tramitació de la documentació per a la inscripció al Registre Civil i obtenció de la
llicència de sepultura o incineració (235,00€ + 21% IVA ).
h)    Trasllat del difunt al destí final, per a inhumació o incineració (àmbit local) Es contempla aquesta prestació dins del mateix municipi.

Si la persona mor a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, s’ha de sumar un cost de 82,61€ que és el que estableixen en concepte de dipòsit. Si cal signatura d’un facultatiu de l’ambulatori, l’ICS estableix un preu de 20€. (Funerària Besora no aplicarà el cost del cotxe fúnebre ni l’ús de les càmeres de dipòsit de la pròpia empresa).

En el preu màxim de 1.464,89€ IVA inclòs, cal sumar-hi el cost de la destinació final:
-    Incineració: 660,50€ + 21% IVA
-    Inhumació: el preu s’aplicarà en funció del tipus de sepultura. Els preus oscil·len
entre els 135€ - 171€ + 21% IVA.

Per la determinació d’aquest preu s’ha pres com a referència els preus vigents amb
anterioritat al 14 de març de 2020.

Arxivat a