Els micropobles distribueixen 20.000 mascaretes a residències i hospitals

A la demarcació de Girona, les mascaretes es destinaran als hospitals d'Olot, Figueres, Santa Caterina, Palamós, Campdevànol i Trueta; clíniques de Girona i Banyoles, CAP de Salt, Bàscara i Banyoles i geriàtrics de Sant Hilari i Esponellà

L'església de Riudaura, un dels municipis garrotxins de l'Associació de Micropobles.
L'església de Riudaura, un dels municipis garrotxins de l'Associació de Micropobles. | Martí Albesa.
NacióGirona
16 d'abril del 2020
Actualitzat a les 8:56h
L’Associació de Micropobles ha realitzat una campanya entre els ajuntaments de les 4 demarcacions de Catalunya que en formen part per a recollir fons econòmics i destinar-los a la compra de material sanitari de primera necessitat per a fer front a la pandèmia de la Covid-19. En total s’han recollit 30.380,30 euros entre els ajuntaments, i amb fons propis de l’Associació, que han permès comprar 16.350 mascaretes i 96 gels de neteja.

A la demarcació de Girona, les mascaretes es destinaran als hospitals d'Olot, Figueres, Santa Caterina, Palamós, Campdevànol i Trueta; a les clíniques de Girona i Salus (Banyoles), als CAP de Salt, Bàscara i Banyoles; i a les residències geriàtriques de Sant Hilari i Maris d’Esponellà. 

A la Garrotxa formen part de l’Associació els municipis d'Argelaguer, Beuda, Mieres, Riudaura, Sales de Llierca i Sant Ferriol

“Gràcies a la suma de petits esforços de tots, hem aconseguit tirar endavant una gran iniciativa per ajudar en la lluita contra la Covid-19. Els Micropobles formen una potent xarxa territorial que ens permet treballar de forma coordinada i donar resposta, en la nostra mesura, a moments com el que ha provocat aquesta pandèmia”, ha manifestat la batllessa de Susqueda, Eva Viñolas, membre de l’Associació.

Pel que fa Tarragona, es repartiran entre els CAP de Falset, Espluga i Vila-rodona. Mentre que les que es repartiran a Lleida i Barcelona es destinaran a centres d’assistència primària i residències de gent gran.

“Els micropobles formem una important xarxa de municipis que treballem conjuntament des de fa anys per donar veu als pobles de Catalunya que tenen menys de 500 habitants.”; ha afegit el president de l’Associació de Micropobles,  i batlle de Torrebesses, Mario Urrea.

La campanya i la compra de material ha estat una acció que s’ha realitzat coordinadament amb Dipsalut, l’organisme de Salut Publica de la Diputació de Girona, i el departament de Salut a Girona de la Generalitat de Catalunya.