Sant Joan les Fonts anuncia ajuts econòmics per a famílies i comerços

L'Ajuntament acorda destinar-ne 30.000 euros provinents de la suspensió del Sant Joan les Flors i la Nit de les Dones d’Aigua

NacióGarrotxa
14 d'abril del 2020
Actualitzat a les 9:04h
L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha anunciat una actuació destinada principalment a donar suport als comerços i negocis locals que es veuen obligats a tancar les seves portes aquests dies per l'estat d'alarma decretat pel Govern espanyol. Precisament, en les mesures contemplades en la declaració de l’estat d’alarma només poden obrir negocis que siguin serveis essencials pel que fa a productes i serveis de primera necessitat.

Per fer front a l’impacte d'aquestes mesures e l’economia local, l’Ajuntament ha aprovat destinar una partida de 30.000 euros per A ajudar a aquest sector i, paral·lelament, per al conjunt de les famílies del municipi. Aquests diners provenen de la suspensió dels esdeveniments del Sant Joan les Flors i la Nit de les Dones d’Aigua.

En concret el consistori donarà a totes les famílies empadronades al municipi, un cop s’aixequin les restriccions, un val per gastar als establiments del nostre municipi que s’han vist afectats.

Al llarg dels propers dies, es farà conèixer el detall d’aquesta iniciativa impulsada pel govern municipal.

Ja s'havia anunciat un primer paquet de mesures 

Aquesta és una nova mesura que ha aprovat el govern municipal de Sant Joan les Fonts. Prèviament a aquest anunci, es va decidir ajornar l’impost de vehicles 8 mesos, amb què es cobrarà al mes d’octubre.

A més, la taxa de la llar d’infants El Niu s’ha reduït proporcionalment en funció dels dies lectius que duri el confinament. El mateix ha passat amb l’Escola Municipal de Belles Arts.

Pel què fa als habitatges socials de titularitat o gestió municipal, l’Ajuntament estudiarà les demandes que es puguin rebre per part d’aquells ciutadans que tinguin problemes per a pagar-ne el lloguer.

El que sí que es farà és flexibilitzar i fraccionar el màxim possible els rebuts. Per tal de fer-ho cal presentar una instància a l’Ajuntament si aquests impostos estan domiciliats. Podeu trucar a l’Ajuntament per rebre més informació.

Finalment, també cal destacar que, en la mesura del possible, s’està avançant el pagament de factures per a facilitar la liquiditat de les empreses i autònoms.