L'Hospital d'Olot confirma 25 defuncions de gent gran amb Covid-19

Amb l’estabilització i disminució dels ingressos s'ha tancat la unitat d'hospitalització destinada als malalts amb aquest coronavirus, mentre s'anuncia que els CAP romandran oberts divendres i dilluns de Pasqua de les 08:00 a les 20:00 h

Personal sanitari a l'àrea d'urgències de l'Hospital d'Olot.
Personal sanitari a l'àrea d'urgències de l'Hospital d'Olot. | Foto: Martí Albesa.
NacióGarrotxa
09 d'abril del 2020
Actualitzat a les 17:01h
Dues defuncions, una ahir dimecres a la tarda i una altra aquesta matinada, augmenten a vinti-cinc les persones –totes d'edat avança amb patologies prèvies– que han traspassat amb la infecció de la Covid-19 a l'Hospital d'Olot des de l'inici de la pandèmia i la declaració de l'estat d'alarma.

A hores d'ara, els casos que gestiona la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa són els que segueixen:
  • 65 professionals positius;
  • 46 pacients amb Covid-19 ingressats a l’Hospital, un d’ells a l'UCI de l’Hospital d’Olot a l'espera de ser traslladat a l'UCI de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona;
  • 4 altes de pacients amb COVID-19, amb què ja s'arriba a un total de 42;
  • 2 èxitus, un ahir la tarda (08/04/2020) i un altre aquesta matinada (09/04/2020), tots dos persones grans amb patologies prèvies. Des de l’inici de la pandèmia, a l’Hospital d’Olot, doncs, ja s'han registrat 25 defuncions de pacients infectats amb la Covid-19.
Durant aquests dies festius de Setmana Santa els centres d’atenció primària romandran oberts el divendres 10 d’abril i el dilluns 13 d’abril de les vuit del matí a les vuit del vespre. Els CAP de Sant Joan les Fonts i de Sant Esteve d’en Bas funcionaran d’igual manera que aquestes últimes setmanes. Es recomana als usuaris que tinguin una urgència i s’hagin de dirigir al seu CAP de referència que hi truquin abans de traslladar-s’hi.

Des de dimarts a la tarda s'ha tancat una unitat d’hospitalització que fins fa uns dies estava destinada a pacients amb Covid-19. L’estabilització i posterior disminució dels ingressos hospitalaris per l'estat d'alarma ha fet concentrar a tots els pacients positius en les dues plantes inicialment previstes per atendre’ls.