Les Planes d'Hostoles prioritza els serveis socials davant la crisi

L'equip de govern de l'Ajuntament ha acordat, entre d'altres decisions, fer arribar Internet als habitatges on hi ha infants en edat d’escolarització que no en disposen

L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles.
L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
09 d'abril del 2020
Actualitzat a les 8:52h
L’equip de govern de l'Ajuntament de les Planes d'Hostoles –que dirigeix Eduard Llorà (JUnts per les PLanes)–ha acordat bloquejar totes les partides d’inversió del pressupost prioritzant els serveis socials.
 
En un moment com l’actual, amb una important crisi sanitària, social i laboral el govern municipal ha acordat destinar totes les inversions previstes enguany a les polítiques socials. D’aquesta manera, es vol donar una millor resposta a les necessitats que puguin sorgir arran de la complexa situació a què aboca la imposició de l'estat d'alarma.
 
Així, l’Ajuntament, ha pres les decisions següents:

posarà professors de reforç a disposició dels estudiants que durant el mes de juliol s’hagin d’examinar de les proves d’accés a la universitat.
 
farà arribar internet –a través de l'empresa Xartic– fins als habitatges on hi ha infants en edat d’escolarització que, en aquests moments, no en disposen. Amb aquesta mesura –amb la col·laboració de l’empresa Copicat que programarà els ordinadors–, es pretén que els infants puguin portar a terme l’activitat lectiva des de casa;
 
a través de DinàmiG, oferirà assessorament gratuït mitjançant reunions en línia per resoldre els dubtes que genera la crisi de l'estat d'alarma i per a demanar les ajudes que han posat a disposició l’Estat i la Generalitat.
 
Durant la Junta de Govern s’ha acordat, també, aturar el procés participatiu de Mas el Jonquer i cercar noves fórmules de participació que afectaran, igualment, a la redacció del POUM.