El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa posa en marxa la campanya #femveïnatge

Amb il·lustracions de Roser Matas, pretén posar en valor la solidaritat, el suport mutu, la cura i la convivència entre els ciutadans en temps de confinament

Roser Matas ha il·lustrat la campanya del CASG #femveïnatge.
Roser Matas ha il·lustrat la campanya del CASG #femveïnatge. | @acciocomunitari.
NacióGarrotxa
07 d'abril del 2020
Actualitzat a les 9:17h
Vivim dies excepcionals: els ciutadans han passat de romandre poc temps a casa, i coincidir poc amb el veïnat, a ser pràcticament les vint-i-quatre hores del dia confinats al domicili. Aquest fet pot potenciar valors de veïnatge com la solidaritat, el suport mutu, la cura i la convivència, però també pot afegir tensió a les relacions i generar malestar i conflictes entre les persones.  
 
La campanya #femveïnatge, que il·lustra Roser Matas, pretén posar en valor les relacions, les cures, els fet de tenir en compte…, i ho fa fent visibles diferents situacions quotidianes amb una finalitat: fer reflexionar i intentar ajudar a trobar l’equilibri entre el neguit o estrès que poden viure algunes persones confinades, les necessitats motrius i lúdiques dels infants, la necessitat de descans veïnal, la necessitat de cuidar les relacions i la importància del veïnat.

No hi ha fórmules rígides aquests dies, sinó que cal descobrir amb creativitat i paciència com afrontar el millor possible el confinament. Aprenent a cuidar-se tant hom mateix com el nostre entorn veïnal, apel·lant a l'escolta i el diàleg, tenint present la cura, l'empatia i el bon tracte.  
 
La campanya a part de mostrar en clau d'humor escenes quotidianes que moltes persones poden viure, vol fer una crida a visibilitzar les petites grans accions de bon veïnatge que es realitzen a la Garrotxa, amb les etiquetes #coronaveïnatge i #femveïnatge, perquè en aquests moments que poden aflorar emocions com la por, la ràbia o la tristesa puguem reaccionar pel malestar que se sent. També, en situacions de crisi com l'actual, és quan les xarxes de suport mutu i fer comunitat poden ajudar a superar les adversitats. Recuperar el veïnatge i tenir-ne cura pot ajudar a suportar millor el confinament.  
 
El Servei de Veïnatge i Convivència, com tots els altres serveis del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, continua en funcionament telemàticament. Posen a disposició de la ciutadania un telèfon (689 461 302) i una adreça de correu electrònic ([email protected]) en casos de conflictes veïnals.
 

Una de les il·lustracions de la campanya #femveïnatge. Foto: Roser Matas.