coronavirus

El transport públic d'Olot (TPO) és de franc a partir d'avui

No s'hauran de validar targetes ni bitllets i es mantenen les mesures de seguretat, tal com assenyala la resolució del Departament de Territori i Sostenibilitat, que estén a tot el territori la gratuïtat temporal d'aquests serveis de mobilitat

per NacióGarrotxa , Olot, 2 d'abril de 2020 a les 11:25 |
El transport públic serà gratuït fins que s'aixequi l'estat d'alarma. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les mesures conseqüència de l’actual situació de pandèmia declarada per l’OMS per la Covid-19 és la reducció del Transport Públic. En aquest sentit, i seguint aquestes indicacions, el Transport Públic d’Olot (TPO) funciona des de fa quinze dies, amb l'inici de la declaració de l'estat d'alarma, amb un 50% dels viatges habituals, bàsicament com si cada dia fos un festiu o un cap de setmana.

Des d'aquest dijous, 2 d'abril, el TPO és de franc. La mesura s'inicia avui i durarà fins el 9 d'abril o fins que se suspengui l'estat d'alarma, tot coincidint amb les mesures de confinament decretades pel Govern espanyol.


Durant tot aquest període, tots els serveis del TPO seran gratuïts. Des de l'empresa TEISA, que realitza el servei, es demana als usuaris que accedeixin per la porta central o del darrere i indiquin la destinació al conductor.

Consulteu els nous horaris del TPO en funcionament aquí i les afectacions als serveis horaris de la resta de línies.


Facilitar la mobilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha signat aquest dimecres la resolució que disposa la gratuïtat temporal, a partir d’aquesta mitjanit, dels serveis públics regulars de transport de viatgers interurbans per carretera i dels serveis regionals ferroviaris de transport de viatgers de competència de la Generalitat de Catalunya, no integrats en els sistemes de les Autoritats Territorials de Mobilitat de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.


D’aquesta manera, el Departament de Territori i Sostenibilitat garanteix a tot el territori la gratuïtat temporal del transport públic establerta, paral·lelament, per part de les ATM de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona. Aquesta és una mesura que vol reconèixer la tasca i facilitar la mobilitat de les persones treballadores de serveis essencials en la contenció del Covid-19.

La gratuïtat d’aquests serveis de transport públic estarà vigent mentre ho estigui el Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, que regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials, per tal de reduir la mobilitat de la població durant l’emergència pel coronavirus.

Les persones que viatgin en els serveis de transport públic esmentats resten coberts per l’assegurança obligatòria de viatgers.
 

 

Participació