Ple de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas retalla 40 punts el deute en quatre anys

El ple aprova, amb l'abstenció de Junts per Catalunya, el tràmit de l'al·legació a la variant de les Preses

per NacióGarrotxa , Vall d'en Bas, 2 d'abril de 2020 a les 10:43 |
Una imatge del primer ple municipal telemàtic de la Vall d'en Bas. | NG.
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts s’ha celebrat el primer ple telemàtic de la història de la Vall d’en Bas, una mesura presa en el marc de la prevenció per la Covid-19. Precisament, el ple ha començat amb un record al personal sanitari, pagesos, ramaders i altres professions que formen part dels serveis essencials i altres persones que fan el possible en aquests moments de l’epidèmia.

El ple, de caràcter ordinari, ha tractat diferents punts de l’actualitat municipal. Entre ells, s’ha donat compte de la liquidació del pressupost de la corporació municipal el passat 2019. així, l’any passat es va executar més d’un 85% dels ingressos i despeses previstos i, a banda, l’estalvi net va ser de 226.129,80 euros.


El deute viu, el 2019, es va tancar per valor de 534,601,38 euros, el que suposa un 17,87% de la ràtio legal. Aquesta xifra s’ha reduït 40 punts percentuals en quatre anys. Una mostra, segons el batlle, Lluís Amat, "de la voluntat que hem expressat de tenir una solidesa econòmica" que ha de fer possible "tirar endavant els nostres projectes per a la Vall d’en Bas sense hipotecar el futur”.

D’altra banda, el ple ha fet un pas més en la tramitació de l’al·legació de la variant que projecta el Departament de Territori. S’ha aprovat, per bé que amb l'abstenció dels regidors de Junts per Catalunya, i d’acord amb allò tractat a la Comissió de Seguiment i als informes tècnics encarregats. Ara, se seguirà el procés burocràtic un cop es reprengui la normalitat.


El ple s'ha fet el mateix dia que el web municipal havia caigut perquè no s'havia pagat a temps la renovació del domini. Tanmateix, des d'ahir dimecres –tal com ja havien avançat fonts municipals a NacióGarrotxa– el web ja tornava a funcionar plenament. 

 

Participació