Les comarques gironines ja freguen el centenar de morts per coronavirus

A la regió sanitària hi ha confirmats gairebé un miler de casos de covid-19 i 106 pacients estan greus

L'Estat ha repartit un total de 32 milions de mascaretes
L'Estat ha repartit un total de 32 milions de mascaretes | Europa Press.
NacióGirona
02 d'abril del 2020
Actualitzat a les 10:23h
Tretze persones més han mort per coronavirus a les comarques gironines durant les darreres 24 hores, segons informa Salut. Les víctimes mortals des de l'arribada de la pandèmia ja freguen el centenar a la regió sanitària de Girona, ja que amb les darreres defuncions, han mort un total de 96 persones per la covid-19.

Segons les dades facilitades pel Departament de Salut, s'han confirmat 180 casos nous de coronavirus en un sol dia a la demarcació, que eleven la xifra de contagiats a 988. D'aquests, 460 –és a dir, gairebé el 50%– són professionals sanitaris (setze més que dilluns).

Del total de contagiats, 569 estan ingressats, 106 dels quals en estat greu.

La dada positiva és que continuen augmentant les altes hospitalàries d'afectats que se situen ja en 209 (38 més que dimecres).

A les comarques gironines, a més del 15 morts ja reportats a l'Hospital d'Olot, segons informen els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), a l'hospital de Palamós s'han registrat les tres primers morts per coronavirus. Al centre hi ha ingressats 27 pacients amb la covid-19 i onze més estan pendents de rebre el resultat de les proves.

Des del SSIBE també detallen que 57 professionals del grup (sanitaris i treballadors d'altres branques) s'han infectat amb coronavirus. Hi ha 29 treballadors més que es troben aïllats en espera de saber si tenen presència del virus al cos.

El SSIBE també ha informat aquest dilluns de la quarta mort per coronavirus al centre Palafrugell Gent Gran. La persona finada era un dels tres residents que van donar positiu per la covid-19. Ara mateix, en aquest geriàtric hi ha dotze interns més que estan pendents de rebre el resultat de les proves.

Es disparen les deteccions a l'Alt Empordà

Segons la darrera actualització de la Fundació Salut Empordà que gestiona l'hospital de Figueres, el sociosanitari Bernat Jaume i l'ABS de l'Escala, les deteccions de coronavirus s'han disparat en 24 hores. Si diumenge hi havia 45 casos confirmats, aquest dilluns ja n'eren 78, dels quals 44 són pacients i 23 professionals.

Hi ha hagut una nova defunció que situa el total en tres. Per contra, hi ha hagut una altra alta que eleva el global a vuit.