La Vall d'en Bas aprovarà avui l'al·legació contra la variant de les Preses

El ple es farà de forma telemàtica el mateix dia que el web municipal ha caigut perquè no es va pagar a temps la renovació del domini

L'avís de l'ICANN apareix al web municipal vallbas.cat.
L'avís de l'ICANN apareix al web municipal vallbas.cat. | NG.
31 de març del 2020
Actualitzat a les 16:18h
Aquest dimarts, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas celebrarà el seu primer ple telemàtic de la història –tal com ja va avançar NacióGarrotxa–, una mesura s’emmarca en el marc de la prevenció de  la Covid-19, tot i que la sessió no es podrà seguir per cap via per al públic en general.

Aquest ple aprovarà, entre d'altres, l'al·legació del municipi a l'estudi informatiu i d'impacte ambiental de la variant de les Preses, per bé que totes les tramitacions en relació amb aquest projecte ara mateix estan aturats.

En aquest ple també es nomenaran el Jutge de Pau titular i substitut del municipi de La Vall d’en Bas; s'aprovarà provisionalment la modificació de les ordenances fiscals en relacionen a la taxa per a la prestació del servei llar d’infants i casals d’estiu; el calendari de festes locals; l’aprovació del conveni d’encàrrec de gestió entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas per a l’assistència tècnica en sistemes d’informació i per a la utilització de l’aplicació informàtica de gestió dels casals municipals, a més de l'aprovació definitiva del Projecte de xarxa ciclista de connexió dels nuclis de la Vall d’en Bas sector Verntallat-El Mallol i Sant Esteve d’en Bas-Els Hostalets.[Podeu descarregar-vos l'ordre del dia des d'aquest vincle.]

Sense web municipal

La sessió plenària es produeix just el mateix dia que el web municipal ha deixat de funcionar pel fet que no no es va procedir a pagar la renovació del domini a temps (és possible que si ho comproveu encara el veieu, ja que el teniu a la memòria cau).

L'ICANN –l'ens internacional responsable de la gestió dels dominis de primer nivell– ha introduït una nova disposició per a recuperar els dominis vençuts (Expired Registration Recovery Policy o ERRP). Segons aquesta disposició, tots els proveïdors acreditats per a registrar dominis en nom de tercers, estan obligats a dur a terme algunes accions, com la suspensió del domini com a mínim vuit dies abans del venciment (la disposició de l'ICANN fa referència a la suspensió dels DNS [Domain Name System]). Després de la cancel·lació del domini està previst un període de recuperació (redemption period), durant el qual el titular podrà recuperar-lo a un preu més alt.

En el cas del web municipal de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas, que és propietari del domini (segons whois), el termini per a pagar.ne la renovació va expirar el passat 6 de març. Avui mateix, segons apareix en el registre de l'ICANN, s'ha procedit a pagar-ne la renovació, però ara caldrà esperar que es pugui tornar a posar en circulació a causa de les noves normes de l'entitat que gestiona els dominis. Tanmateix, segon l'Ajuntament el web municipal ja serà visible demà mateix.

Segons fonts municipals, els avisos de Nominalia, l'empresa que gestiona el domini per a l'Ajuntament, els feia arribar a l'adreça de correu-e de la secretària municipal anterior i ningú no els veia.