El Club Ciclista Bas cancel·la la XXIII Terra de Remences prevista el 10 de maig

La marxa cicloturista inclosa en el calendari UCI, ja tenia més de 3.000 inscrits per l’edició d’enguany, als quals se'ls retornarà els imports abonats

Els cicloturistes de Terra de Remences en una imatge retrospectiva a prop del Mallol.
Els cicloturistes de Terra de Remences en una imatge retrospectiva a prop del Mallol. | CCBAS.
NacióGarrotxa
31 de març del 2020
Actualitzat a les 11:36h
El Club Ciclista Bas (CCBAS), organitzador de la històrica marxa cicloturista Terra de Remences –que recorre la Garrotxa, Osona i el Ripollès–, ha decidit  cancel·lar finalment la prova, prevista per al pròxim 10 de maig d'enguany.

La decisió –que ja es va anunciar que es prendria aquest mes d'abril–, presa de manera conjunta entre el comitè organitzador i l’equip directiu del club garrotxí, és deguda a l’allargament de l’estat d’alarma i les mesures de prevenció decretades pel govern espanyol arran de la crisi pel coronavirus COVID-19 així com per la cancel·lació per part de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) de totes les proves convocades fins al 10 de maig, inclòs aquest dia.

Des de l’organització consideren i destaquen que es tracta de la millor decisió que podien prendre tenint en compte la situació actual i al ser impossible moure la marxa a unes noves dates sense coincidir amb altres proves esportives.

Terra de Remences, marxa cicloturista inclosa en el calendari UCI, ja tenia més de
3.000 inscrits per l’edició d’enguany que, com és habitual, lliura part dels ingressos obtinguts a organitzacions benèfiques del territori com l’Oncolliga, la Fundació A. Bosch o Càritas. En aquest sentit, totes les aportacions voluntàries a entitats sense ànim de lucre que van realitzar els participants en el moment de la inscripció es lliuraran a cada una de les entitats escollides.

El club retornarà les inscripcions en els pròxims dies

Des del Club Ciclista Bas s’ha previst un seguit d’actuacions per comunicar als participants com es gestionarà el retorn dels imports abonats, menys una petita part que es descomptarà de la quota de la Terra de Remences del 2021 i per a la qual els inscrits d’aquesta edició d’enguany ja tindran reservada una plaça preferent. Cal tenir en compte que, en els darrers anys s’ha arribat al nombre màxim d’inscrits setmanes abans de la celebració de la prova.

Contra el confinament, pla de manteniment

Mentrestant i conjuntament amb un dels col·laboradors i patrocinadors de la marxa, Codinach Coach, des de Terra de Remences s’ha elaborat un pla d’entrenament físic específic de 8 setmanes, totalment gratuït, perquè els amants del ciclisme i el cicloturisme puguin mantenir-se en forma durant aquests dies de confinament pel coronavirus.

El pla té en consideració les característiques i especificitats del recorregut de Terra de Remences i s’ha repartit a través de correu electrònic entre els participants que s’havien inscrit a la marxa.